Udsalg

Biodynamisk Fårebrie, 125 g, Fuldmoden

Denne biodynamiske fårebrie er vores stolthed. Osten er udviklet efter inspiration fra min oldefar J.P. Herman Hansens hvidskimmelost, som blev præmieret i 1903. Udgangspunktet er naturligvis vores gode  biodynamiske fåremælk, kombineret med håndværksmæssige traditioner. Konsistensen er cremet og smagen er mild og rund.

Er god til kiks, brød eller indbagt med en kompot som dessert.

Knuthenlunds Fårebrie er certificeret Biodynamisk, hvor der er endnu skrappere krav end til økologien.

I det biodynamiske ser man gården som en levende organisme, hvor både mennesker, dyr og planter gensidigt påvirker hinanden. I det biodynamiske er det derfor et krav, at der skal være dyr på gården. Derudover skal man forsøge så vidt muligt at holde denne gårdorganisme lukket i sit eget kredsløb. 10% af gården skal også være udlagt til biodiversitet for at sikre, at der er plads til den vilde natur på gården. I modsætning til økologien er det ikke tilladt at anvende halm og gødning fra konventionelt landbrug. Derudover skal dyrene skal have både horn og haler og endnu mere plads i stalden end i tilfældet er indenfor økologien. I markbruget skal vi sprøjte med forskellige præparater bestående af bl.a. kisel, som er et formalet bjergkrystal, som forstærker fotosyntesen og styrker modningen af planterne. Derudover anvendes en homøopatisk opløsning af urter samt en opløsning af fermenteret kogødning. Alt sammen for at styrke de levende processer i jorden.

I biodynamisk ostefremstilling er det ikke tilladt at plastik-coate sine oste. Alle Knuthenlunds oste er derfor også med natur-skorpe, hvilket betyder at hele osten kan spises -også skorpen. I gamle dage brugte man typiske osteskorper til at skabe umami i supper eller til gratinering. Indenfor biodynamikken er det også meget begrænset, hvad man må bruge af tilsætningsstoffer. Hvor der i konventionel fødevareproduktion er godkendt 350 tilsætningsstoffer, er der i den økologiske produktion godkendt 42 godkendte forskellige tilsætningsstoffer. I biodynamiske produkter er der kun godkendt 7 tilsætningsstoffer.

Når et produkt er biodynamisk må man ud over det røde ø-mærke også mærke produkterne med et Demeter-mærke. Der findes 2 Demetermærker, og vi kan selv vælge det mærke, vi ønsker at bruge. Det Demeter-mærke, som vi har valgt at bruge på Knuthenlund ser således ud:

Demeter-mærket er din garanti for at produktet er biodynamisk produceret og lever op til Demeter-reglerne.

Præmier

Fårebrien er præmieret med guldmedalje ved flere konkurrencer, bl.a. Nordens Oste 2010 og 2011 samt Premio Roma, Italien 2010 og 2011. Senest har Knuthenlunds fårebrie fået en guldmedalje ved World Cheese Award i Birmingham, november 2015.

Fårebrie smagsbarometer

Knuthenlund fårebrie

Denne vare leveres på køl. Dette produkt leveres i køle emballage, der sikrer køletemperatur i minimum 8 timer efter levering hos dig. Læs mere om vores emballager og forsendelser her.

59,00 DKK 50,00 DKK inkl. moms

Ingredienser

Pasteuriseret biodynamisk fåremælk, salt, vegetabilsk osteløbe, mælkesyrekultur, skimmelkultur.
Pasteuriseret, ikke homogeniseret
Opbevares ved: 0 – 5 C.

Næringsindhold pr. 100 gram ca.:

Energi 1210 kJ / 291 kcal, Fedt 23,0 g, heraf mættede fedtsyrer 13,4 g, Kulhydrat 2,1 g, heraf sukkerarter 0,1 g, Protein 19 g, Salt 2,4

Fedt og protein indholdet varierer med årstiden.

Yderligere information

Vægt i gram

125 gr., 400 gr.

Ostens Modning

Frisk, Let Modnet, Fuldmoden

Anmeldelser

Der er ikke nogle anmeldelser endnu.

Kun kunder der er logget ind og har købt dettte produkt, kan skrive en anmeldelse.