Biodynamisk Maribo ost 200 gr.

Der er en særlig aura omkring Maribo-osten – også i mejerikredse. Den originale Maribo-ost er en håndæltet ost, som kendes helt tilbage fra 1700-tallet, hvor den blev produceret på herregårde på Lolland herunder også på Knuthenlund. Håndæltningen bevirker at ostekornene afkøles, hvilket gør, at man får en ost med mange små fine huller. Osten bliver ligeledes vasket og børstet manuelt på lageret for at danne naturskorpe, i stedet for at pakke osten ind i voks eller paraffin – på samme måde, som man gjorde før i tiden. Maribo-ost er i dag et sjældent syn, og de få Maribo-oste, der kan købes i dag, produceres ikke efter den originale opskrift. Knuthenlund har dog nu genoptaget en produktion af en Maribo-ost efter den oprindelige opskrift, som den historisk set har været produceret i Maribo-området på Lolland. Maribo-osten kendetegnes ved et lavt vandindhold og en kompleks aroma. Osten er blid og let sødmefuld med en fin mælkesmag med noter af æble. Osten er skabt af mælk fra vores egne Originale Røde danske køer, som i dag er særdeles sjældne. Den Originale Røde danske ko kendetegnes ved sin gode mælkekvalitet og koens evne til at leve næsten udelukkende af græs.

Knuthenlund biodynamisk Maribo ost egner sig glimrende til brød og kiks samt til en snack, skåret i tern i salater, eller revet i retter, så som på pizza eller på tærter.

BEMÆRK: Vægtangivelserne er ca. vægte.

 

Om Biodynamisk produktion:

I konventionel fødevareproduktion er der godkendt 350 tilsætningsstoffer.

I økologisk fødevareproduktion er der godkendt 42 tilsætningsstoffer.

I biodynamiske fødevareproduktion er der godkendt 7 tilsætningsstoffer.

Knuthenlunds Maribo ost er certificeret Biodynamisk.

Mennesker, dyr og planter påvirker gensidigt hinanden. Derfor er det i biodynamisk landbrug et krav, at der skal være dyr på gårdene. På markerne skal jorden tilføres forskellige præparater herunder kisel, der er et formalet bjergkrystal. Ligeledes skal den tilføres en homøopatisk opløsning af urter og fermenteret kogødning. Til sammen forstærker de fotosyntesen og styrker planterne. Dyrene i biodynamisk landbrug skal have både horn og haler, og endnu mere plads i stalden end både økologisk og konventionelt landbrug kræver. Derudover skal al gødning komposteres. 10% af arealet på biodynamiske gårde skal være udlagt til biodiversitet for at sikre plads til den vilde alsidige natur. Biodynamiske landbrug samarbejder derfor med den vilde natur og udvikler sig på denne måde indenfor deres eget kredsløb. Alt sammen for at styrke naturens egne levende processer både over og under jorden. Knuthenlund er og fungerer således som en organisme. Vi gør os umage med denne levende organisme; – og det er dét du kan smage.

 

Om Demetermærket:

Når et produkt er biodynamisk, må man udover det røde ø-mærke også mærke produkterne med et Demeter-mærke. Demeter-mærket er din garanti for, at produktet er biodynamisk produceret og lever op til Demeter-reglerne.

Der findes 2 Demetermærker, og på Knuthenlund bruger vi dét, der ser således ud:

 

Maribo ost smagsbarometer

Smagsbarometer Maribo ost

Denne vare leveres på køl. Dette produkt leveres i køle emballage, der sikrer køletemperatur i minimum 8 timer efter levering hos dig. Læs mere om vores emballager og forsendelser her.

59,00 DKK inkl. moms

Ingredienser

Pasteuriseret biodynamisk komælk, salt, animalsk osteløbe, mælkesyrekultur.
Opbevares ved: 0 – 5 C.

Næringsindhold pr. 100 g. ca.:

Energi 1781 kj /430 kcal, Fedt 37,4 g, heraf mættede fedtsyrer 23,5 g, Kulhydrat 2,6 g, heraf sukkerarter 1,4 g, Protein 21,4 g, Salt 1,5 g

Fedt og protein indholdet varierer med årstiden.

Yderligere information

Vægt

200 gr., 400 gr., 600 gr. kvart ost, 2,5 kg. kvartost, 5 kg halv ost, 10 kg hel ost

Anmeldelser

Der er ikke nogle anmeldelser endnu.

Kun kunder der er logget ind og har købt dettte produkt, kan skrive en anmeldelse.