Økologisk Maribo ost 200 gr.

Økologisk Maribo ost 200 gr.

Der er en særlig aura omkring Maribo-osten – også i mejerikredse. Den originale Maribo-ost er en håndæltet ost, som kendes helt tilbage fra 1700-tallet, hvor den blev produceret på herregårde på Lolland herunder også på Knuthenlund. Håndæltningen bevirker at ostekornene afkøles, hvilket gør, at man får en ost med mange små fine huller. Osten bliver ligeledes vasket og børstet manuelt på lageret for at danne naturskorpe, i stedet for at pakke osten ind i voks eller paraffin – på samme måde, som man gjorde før i tiden. Maribo-ost er i dag et sjældent syn, og de få Maribo-oste, der kan købes i dag, produceres ikke efter den originale opskrift. Knuthenlund har dog nu genoptaget en produktion af en Maribo-ost efter den oprindelige opskrift, som den historisk set har været produceret i Maribo-området på Lolland. Maribo-osten kendetegnes ved et lavt vandindhold og en kompleks aroma. Osten er blid og let sødmefuld med en fin mælkesmag med noter af æble. Osten er skabt på baggrund Knuthenlunds egen besætning af Originale Røde danske køer, som i dag er en sjælden race. Den Originale Røde danske ko kendetegnes ved sin gode mælkekvalitet og koens evne til at leve næsten udelukkende af græs.

Knuthenlund Økologisk Maribo ost egner sig glimrende til brød og kiks samt til en snack, skåret i tern i salater, eller revet i retter, så som på pizza eller på tærter.

BEMÆRK: Vægtangivelserne er ca. vægte.

Maribo ost smagsbarometer

Smagsbarometer Maribo ost

Denne vare leveres på køl. Dette produkt leveres i køle emballage, der sikrer køletemperatur i minimum 8 timer efter levering hos dig. Læs mere om vores emballager og forsendelser her.

59,00 DKK inkl. moms

Ingredienser

Pasteuriseret økologisk komælk, salt, animalsk osteløbe, mælkesyrekultur.
Opbevares ved: 0 – 5 C.

Næringsindhold pr. 100 g. ca.:

Energi 1781 kj /430 kcal, Fedt 37,4 g, heraf mættede fedtsyrer 23,5 g, Kulhydrat 2,6 g, heraf sukkerarter 1,4 g, Protein 21,4 g, Salt 1,5 g

Fedt og protein indholdet varierer med årstiden.

Yderligere Information

Vægt

200 gr., 400 gr., 600 gr. kvart ost, 2,5 kg. kvartost, 5 kg halv ost, 10 kg hel ost

Anmeldelser

Der er ikke nogle anmeldelser endnu.

Kun kunder der er logget ind og har købt dettte produkt, kan skrive en anmeldelse.