Ugleholt fast Økologisk komælksost 150 g

Ugleholt økologisk fast komælksost 150 g

Denne Faste ost er håndlavet og fremstillet efter en ny teknik, som min mand Jesper har udviklet, hvor han blander brie-teknikken med fastost-teknikken. Dette giver osten en fast konsistens samtidig at osten udvikler en særdeles karakteristisk smag. Osten bærer præg af høj grad af håndarbejde og er på lageret er blevet vasket og børstet manuelt for at danne naturskorpe. Nyd f.eks. skorpen i supper eller revet på pizza.

BEMÆRK: Vægtangivelserne er ca. vægte.

Viden Om: Knuthenlund Ugleholt Ost

God ost kræver en god mælkekvalitet. Mælkekvaliteten påvirkes både af race, dyrenes fodring samt af årstid. Ligeledes er håndværket og fremstillingsprocessen vigtig for det færdige produkt. Jo mindre mælken og produktet behandles, desto mere kompleks smag opnår man i det færdige produkt. Mælken til Knuthenlunds Ugleholt Ost stammer fra godsets egen besætning af Den Originale Røde Danske ko, som i dag er en truet race. Med kun 200 tilbageværende moderdyr, er koen i dag listet på FAOS liste i FN over truede dyrearter. Mælkeydelsen hos Den Originale Røde Ko er markant mindre end hos mere moderne kvægracer. Til gengæld er mælken meget delikat, hvilket gør den fremragende til osteproduktion. På Knuthenlund kommer alle de Røde Køer på græs, hvor de går på marker, som er sået til med græs blandet med forskellige urter. Urterne er med til at give en god smag til mælken, men er også med til at styrke dyrenes naturlige immunsystem og fordøjelse. Efterfølgende håndlaves osten i Knuthenlunds eget gårdmejeri efter gamle håndværksmetoder. Osten er således håndæltet og lagret på træhylder. Knuthenlunds Ugleholt Ost har naturskorpe, som kan spises. I gamle dage brugte man osteskorper i supper eller rev dem til gratinering. Ugleholt Osten gennemgår en naturlig udvikling og modningsproces i forbindelse med at den ældes. Nedenfor kan du se, hvordan Knuthenlunds Ugleholt Ost udvikler sig med alderen.

Ugleholt ost smagsbarometer

Smagsbarometer Maribo ost

 

 

 

 

 

Sådan nydes Ugleholt

Velegnet til kiks og brød samt til snack måske til et glas vin. Kan også skæres i tern til salater eller rives i retter, som gratineres.

Denne vare leveres på køl. Dette produkt leveres i køle emballage, der sikrer køletemperatur i minimum 8 timer efter levering hos dig. Læs mere om vores emballager og forsendelser her.

49,00 DKK inkl. moms

Ingredienser

Pasteuriseret økologisk komælk, salt, vegetabilsk osteløbe, mælkesyrekultur.
Opbevares ved: 0 – 5 C.

Næringsindhold pr. 100 g. ca.:

Energi 1735 kj / 418 kcal, Fedt 33,6 g -heraf mættede fedtsyrer 22,6 g, Kulhydrat 4,2 g- heraf sukkerarter 0,1 g, Protein 25,4 g, Salt 1,5 g.
Fedt og protein indholdet varierer med årstiden.

Yderligere information

Vægt

150 gr., 2 kg. hel ost

Anmeldelser

Der er ikke nogle anmeldelser endnu.

Kun kunder der er logget ind og har købt dettte produkt, kan skrive en anmeldelse.