Ugleholt fast Biodynamisk komælksost 150 g

Denne Faste ost er håndlavet og fremstillet efter en ny teknik, som min mand Jesper har udviklet, hvor han blander brie-teknikken med fastost-teknikken. Dette giver osten en fast konsistens samtidig at osten udvikler en særdeles karakteristisk smag. Osten bærer præg af høj grad af håndarbejde og er på lageret er blevet vasket og børstet manuelt for at danne naturskorpe. Nyd f.eks. skorpen i supper eller revet på pizza.

BEMÆRK: Vægtangivelserne er ca. vægte.

Viden Om: Knuthenlund Ugleholt Ost

God ost kræver en god mælkekvalitet. Mælkekvaliteten påvirkes både af race, dyrenes fodring samt af årstid. Ligeledes er håndværket og fremstillingsprocessen vigtig for det færdige produkt. Jo mindre mælken og produktet behandles, desto mere kompleks smag opnår man i det færdige produkt. Mælken til Knuthenlunds Ugleholt Ost stammer fra godsets egen besætning af Den Originale Røde Danske ko, som i dag er en truet race. Med kun 200 tilbageværende moderdyr, er koen i dag listet på FAOS liste i FN over truede dyrearter. Mælkeydelsen hos Den Originale Røde Ko er markant mindre end hos mere moderne kvægracer. Til gengæld er mælken meget delikat, hvilket gør den fremragende til osteproduktion. På Knuthenlund kommer alle de Røde Køer på græs, hvor de går på marker, som er sået til med græs blandet med forskellige urter. Urterne er med til at give en god smag til mælken, men er også med til at styrke dyrenes naturlige immunsystem og fordøjelse. Efterfølgende håndlaves osten i Knuthenlunds eget gårdmejeri efter gamle håndværksmetoder. Osten er således håndæltet og lagret på træhylder. Knuthenlunds Ugleholt Ost har naturskorpe, som kan spises. I gamle dage brugte man osteskorper i supper eller rev dem til gratinering. Ugleholt Osten gennemgår en naturlig udvikling og modningsproces i forbindelse med at den ældes. Nedenfor kan du se, hvordan Knuthenlunds Ugleholt Ost udvikler sig med alderen.

 

Om Biodynamisk produktion:

I konventionel fødevareproduktion er der godkendt 350 tilsætningsstoffer.

I økologisk fødevareproduktion er der godkendt 42 tilsætningsstoffer.

I biodynamiske fødevareproduktion er der godkendt 7 tilsætningsstoffer.

Knuthenlunds Ugleholt ost er certificeret Biodynamisk.

Mennesker, dyr og planter påvirker gensidigt hinanden. Derfor er det i biodynamisk landbrug et krav, at der skal være dyr på gårdene. På markerne skal jorden tilføres forskellige præparater herunder kisel, der er et formalet bjergkrystal. Ligeledes skal den tilføres en homøopatisk opløsning af urter og fermenteret kogødning. Til sammen forstærker de fotosyntesen og styrker planterne. Dyrene i biodynamisk landbrug skal have både horn og haler, og endnu mere plads i stalden end både økologisk og konventionelt landbrug kræver. Derudover skal al gødning komposteres. 10% af arealet på biodynamiske gårde skal være udlagt til biodiversitet for at sikre plads til den vilde alsidige natur. Biodynamiske landbrug samarbejder derfor med den vilde natur og udvikler sig på denne måde indenfor deres eget kredsløb. Alt sammen for at styrke naturens egne levende processer både over og under jorden. Knuthenlund er og fungerer således som en organisme. Vi gør os umage med denne levende organisme; – og det er dét du kan smage.

 

Om Demetermærket:

Når et produkt er biodynamisk, må man udover det røde ø-mærke også mærke produkterne med et Demeter-mærke. Demeter-mærket er din garanti for, at produktet er biodynamisk produceret og lever op til Demeter-reglerne.

Der findes 2 Demetermærker, og på Knuthenlund bruger vi dét, der ser således ud:

 

Ugleholt ost smagsbarometer

Smagsbarometer Maribo ost

 

 

 

 

 

Sådan nydes Ugleholt

Velegnet til kiks og brød samt til snack måske til et glas vin. Kan også skæres i tern til salater eller rives i retter, som gratineres.

Denne vare leveres på køl. Dette produkt leveres i køle emballage, der sikrer køletemperatur i minimum 8 timer efter levering hos dig. Læs mere om vores emballager og forsendelser her.

49,00 DKK inkl. moms

Ingredienser

Pasteuriseret biodynamisk komælk, salt, vegetabilsk osteløbe, mælkesyrekultur.
Opbevares ved: 0 – 5 C.

Næringsindhold pr. 100 g. ca.:

Energi 1735 kj / 418 kcal, Fedt 33,6 g -heraf mættede fedtsyrer 22,6 g, Kulhydrat 4,2 g- heraf sukkerarter 0,1 g, Protein 25,4 g, Salt 1,5 g.
Fedt og protein indholdet varierer med årstiden.

Yderligere information

Vægt

150 gr., 2 kg. hel ost

Anmeldelser

Der er ikke nogle anmeldelser endnu.

Kun kunder der er logget ind og har købt dettte produkt, kan skrive en anmeldelse.

Tilmeld vores nyhedsbrev

Få information om Knuthenlunds frodige og økologiske verden og tilbud fra vores netbutik. Udfyld og send formularen for at modtage vores nyhedsbreve.

Vi vil aldrig dele dine informationer med andre.