Cookies af ølandshvede

Ingredienser

250 g Knuthenlund sigtet ølandsmel
1/2 tsk natron
1 tsk bagepulver
1  tsk salt
140 g økologisk smør, stuetemperatur (jeg bruger smør fra naturmælk)
125 g brunfarin
125 g sukker
2 tsk vanilje pulver
1 æg
300 g god chokolade, jeg brugte en blanding med mørk 100 %,  og mælk 46% fra Oiella

Tilberedning

Bland og sigt de tørre ingredienser i en skål.
Pisk smør og sukker (alm sukker, brunfarin og vaniljesukker) indtil du har en lys og luftig masse, det tager gerne 5-7 min.
Tilsæt ægget og pisk indtil massen er godt blandet.
Tilsæt mel blandingen og bland indtil dejen kun lige hænger sammen.
Kom nu chokoladen i rør indtil chokoladen kun lige er indarbejdet – rør endelig ikke for længe.
Kom dejen i en plastikpose og opbevar den på køl.
Bager du kagerne samme dag bliver de gode, men venter du et par dage gør det kun underværker.
(Kan anbefale 36 timer).

Form dejen i kugler (ca 80 g) og kom dem på en bageplade med bagepapir, giv dem gerne et lille tryk.

Bag dem ved 175˚C i ca. 15-20 min. De er færdige, når kanten er gyldenbrun og midten stadig er blød. Lad den afkøle på bagepladen i 15 min inden de flyttes og afkøles helt.

Vores mel er kværnet på stenkværn, og vi lader kimen med sine mange antioxidanter, vitaminer og mineraler blive i melet, hvilket giver en fantastik smag og et sundere produkt. Melet giver ikke den samme volume som andet forarbejdet mel. Derfor er disse cookies lidt mere tunge og faste end normalt, men de smager dejligt.