Fromage af fåremælk yoghurt med honningristede bygkerner og havtorn

Ingredienser

Fromage
1/2 liter Knuthenlund fåreyoghurt naturel
Kornene af en stang vanilje
1 dl rørsukker (jeg har brugt Vollrohrzucker fra Rapunzel, det kan købe i de fleste helsekostbutikker. Det smager lidt mere karamelagtigt og er rigt på mineraler)
5 blade husblas
2 1/2 dl piskefløde

Honningristede bygkerner
100 g bygkerner
50 g økologisk smør
4 spsk Knuthenlund skovhonning

Havtorn i lage
4 dl vand
150 g sukker
150 g havtorn

tilberedning

Bland yoghurt, sukker og vanilje til sukkeret er opløst. Læg husblas i blød i koldt vandt i ca. 10 min. Pisk fløden let stiv. Smelt husblassen i et vandbad med det overskydende vand, der hænger ved, når du tager det op af vandet. Bland et par skefulde fløde i husblasen og lad den køle af. Rør forsigtigt den smeltede husblas i yoghurten. Vend den let piskede fløde.

Fordel fromagen i små glas eller skåle og stil dem på køl i min. 4 timer.

Kog byg kerner i ca. 20 minutter. Skyl dem grundigt under koldt vand. Varm en pande op med smør, tilsæt honning. Lad det smelte, tilsæt så bygkernerne og rist dem gyldne i smør og honning. Lad dem køle af.

Bring sukker og vand i kog, lad det bare koge lidt ind. Tilsæt havtorn og sluk. Lad det trække i sukkerlagen.

Pynt med spiselige blomster.