Knuthenlund økologisk lammekølle med hvidost

Knuthenlund økologisk lammekølle til 4 personer

1 Knuthenlund økologisk Lammekølle
1 glas Knuthenlund økologisk Hvidost i Saltlage 150g
2 dl. Knuthenlund økologisk Fåreyoghurt Naturel
2 dl. økologisk hvidvin
5 fed økologisk Hvidløg
Salt & frisk økologisk mynte
Økologisk smør
1 økologisk løg
2 økologiske tomater

Tilberedning

Stik huller i lammekøllen med en spids kniv og pres hvidløg og frisk mynte ned i hullerne. Lammekøllen gnides herefter med salt og lægges i en bradepande, som sættes i ovnen ved 225 gr. Efter 15 minutter dæmpes varmen til 185 gr. og hvidvin hældes i bradepanden.

Knuthenlunds Hvidost i saltlage blandes med Knuthenlunds fåreyoghurt naturel. Efter 40 minutter i ovnen gnides lammekøllen med osteblandingen, og køllen steges videre i endnu 20 minutter. Herefter tages køllen ud og pakkes i folie. Skyen skummes og sies.

Svits dernæst løg og to flåede og finthakkede tomater i en gryde, tilsæt hvidvin og sky. Lad det simre 5-10 minutter, hvorefter sovsen smages til med salt og peber.

Kan serveres med rosenkål med Knuthenlunds hvidost i saltlage, bagte selleri og brød.