Grillet Knuthenlund økologisk lammekølle

Grillet Knuthenlund økologisk lammekølle til 4 personer

1 Knuthenlund økologisk Lammekølle
Økologisk Citronskal
Finthakkede økologiske røde chilier
Frisk økologisk timian og økologisk rosmarin
Tyndtskårne økologisk laurbærblade
Økologisk Hvidløg
Sort knust økologisk peber og havsalt
Saften af ½ økologisk citron
Økologisk Ekstra jomfruolivenolie

Tilberedning

Lammekøllen udbenes og skæres halvt igennem, så man kan får et nogenlunde lige tykt stykke, med en tykkelse på omkring 2½ cm. Gnid krydderierne ind i kødet sammen med citronsaft og olivenolien. Lad det stå i ½ til 1 time og trække.

Imens kødet trækker, tændes der op for grillen. Man starter med at grille kødet ved stærk varme, så man får en flot farve på kødet. Herefter lader man lammekøllen stege ved svagere varme, evt. ved at skubbe grillkullene over i den ene side af grillen og så udnytte den indirekte varme, eller ved at stege lammekøllen færdig i ovnen.

Skær kødet i skiver og server det med stegte kartofler og en tomatsalat med løg og basilikum.