Kan man smage økologi.

Vi ved allesammen, at økologi er godt for vores miljø og for vores helbred. Jo færre medicin- og kemikalierester, vi indtager, jo bedre har vi det. Men hvad betyder økologien egentlig for smagen og kvaliteten af de færdige produkter? Kan man smage økologi?

Det har Susanne Hovmand-Simonsen fra Knuthenlund en klar holdning til.

Det starter ude på markederne

Dyrene på Knuthenlund går frit på markerne mere end 150 dage om året. De græsser på marker, der er tilsåede med krydderurter. Det kan smages både i mælken og de oste, der efterfølgende produceres, og kødudskæringerne, der også får en særlig konsistens pga. dyrenes megen motion.

Og det fortsætter i mejeriet og slagteriet

Det er nødvendigt, at råvarerne behandles nænsomt i den videre produktion for, at de gode smagsnuancer, der kommer fra dyrenes opvækst ikke går tabt. Derfor er Knuthenlunds produktion ikke blot økologisk – den er også håndlavet.

Overalt i produktionen sættes nænsomheden og dermed smag og kvalitet i højsædet.