Katrineblommer i karamel med økologisk fåreyoghurt

Katrineblommer i karamel til 4 personer:

500 g. økologiske blommer
1 økologisk laurbærblad
1 stand økologisk kanel
100 g. økologisk rørsukker
1/2 liter Knuthenlund Fåreyoghurt naturel
3 spsk. rosenvand (kan undlades)
1-2 spsk. lys muscovadosukker eller ahornsirup
100 g. økologisk rugbrødsdrys, usødet
50 g. mørk muscovadosukker
Kandiserede violer

Tilberedning

Flæk blommerne og fjern stenene. Kog blommerne blidt i vand (lad det stå op til midten på blommerne) med laurbærblad og kanel. Tag dem op, når de er møre og tilsæt 100 g sukker pr. dl. kogevand/saft. lad det koge ind til det begynder at tykne. Hæld det over blommerne og køl det af.

Hæld Knuthenlund Fåreyoghurt naturel op i et rent klæde, og placer den i en sigte over en skål eller over vasken. Lad den afdryppe i mindst 4-5 minutter eller til næste dag. Rør den med rosenvand og sukker/ahornsirup.

Kom rugbrødsdrysset på en mellemvarm pande med sukkeret og bland. Sørg for at røre og løfte det fra pandens bund hele tiden. Fortsæt til det begynder at blive mørkere i farven og begynder at duftge af karamel. Pas på at det ikke branker. Kom det over i en bradepande pog lad det køle af under jævnlig omrøring. Opbevar drysset i lufttæt beholder, hvor det kan holde sig i evigheder.

Server i portionsglas lagvist med blommer, Knuthenlund Fåreyoghurt naturel og karamelliseret rugbrødsknas.