Knuthenlund Speltbrød i bagekurv

Ingredienser til 1 brød

15 g gær
3 dl koldt vand
1 spsk salt
2 spsk. Knuthenlund fåreyoghurt
250 g. Knuthenlund fuldkorn speltmel
200 g. Knuthenlund sigtet speltmel

Tilberedning

Gæren røres ud i vand, hvorefter mel, yoghurt og salt tilsættes. Rør dejen godt sammen og tilsæt mere mel, hvis dejen virker for tynd – den skal være så tyk, at man kun lige kan røre rundt. Sæt dejen på køl natten over eller i ca. 8-12 timer.

Hævekurven drysses med en del mel og dejen kommes i og stilles til hævning et lunt sted i ca. 1 time. Dejen vendes forsigtigt ud på en bageplade og skulle gerne have fået flotte striber efter kurven.

Brødet bages i ca. 25 -30 minutter, alt efter størrelse, ved 225 grader.
Det skal lyde hult når man banker på det.