Lammeculotte i stegeso

Lammeculotte i stegeso med cherry tomater, søde kartofler og timian.
Til ca. 3-4 personer.

Ingredienser

1 Knuthenlund Lammeculotte (500 – 550 g)
500 g. blandede cherry tomater
1 kg søde kartofler
3 dl tør hvidvin
8 perleløg eller 1 løg
3 fed hvidløg
Salt og Peber
Kvist timian

tilberedning

Rids i fedtet på culotten.
Steg den af på en pande ved høj varme. Bare et par minutter på hver side.
Skræl og skær de søde kartofler i tern og halvér tomaterne.
Skær løget i både.

Læg det hele i en stegeso, jeg bruger Rômer topf, men der findes mange herlige stegesoer. Læg kødet øverst.
Placér stegesoen i midten af ovnen, og lad det simre 4 timer ved 130 grader.

Husk: Stegesoen skal stå i vand i ca. 30 minutter før brug, hvis den er af stentøj. Og den skal startes i en kold ovn.

Servér med groft brød, f.eks Speltbrød i bagekurv eller Rug Foccacia.
Retten egner sig også godt med kogt hirse eller ris.