Vores økologiske mejeri

Min oldefar, mejeristen J.P.H. Hansen, blev i 1903 præmieret for sine hvidskimmeloste. Dette satte ham i stand til at købe Knuthenlund 10 år senere.

Da jeg overtog godset i 2006, besluttede jeg efter grundige overvejelser at konvertere driften til økologisk produktion. Målet var at skabe en ny serie produkter, som tager udgangspunkt i de gode dyrkningsforhold og det milde klima, som vi har på Lolland.
Princippet kaldes “fra-jord-til-bord”.

Priser & præmier

Det er derfor også godsets egen bestand af fritgående, økologiske malkefår og originale røde danske køer, der er udgangspunktet for produkterne i Knuthenlunds økologiske mejeri. 150 dage om året græsser dyrene nemlig på Knuthenlunds frodige marker. Markerne er tilsået med forskellige krydderurter, der er med til at give en fyldig og rund smag til mælken.

Efterfølgende forarbejdes mælken nænsomt efter traditionelle opskrifter og håndværksmetoder i godsets eget mejeri af vore dygtige medarbejdere bestående af produktionsansvarlig Ronni Sølvskov og mejerimedarbejderne Julius Schrader, Mikkel Østmann og Sussi Pedersen, i samarbejde med min mand kvaitetschef Jesper Hovmand -Simonsen.

Vi har gjort os umage, så vi håber du kan smage det.