Stolte Traditioner for kvalitetsoste

I 1903 blev min oldefar præmieret for sine oste, hvilket gjorde ham i stand til at købe Knuthenlund i 1913.

I dag har vi nu igen fået eget gårdmejeri på Knuthenlund, hvor målet er at lave oste af den absolut højeste kvalitet – denne gang baseret på både fåre-og komælk og fra dyr, som kun fodres med græs og urter, urtehø og evt. lidt havre. Dette giver en fantastisk smag og en råvare, som i mejeriet kan forvandles til helt unikke produkter. I vores gårdmejeri forarbejdes mælken meget nænsomt til ost og yoghurt efter oprindelige opskrifter og traditionelle håndværksmetoder. Vi plejer gerne at sige, at mad skal laves af mennesker, og fødevarer laves af maskiner. Derfor er vores yoghurt også håndrørt, mens vores oste er håndlavede. Mælken er standardiseres eller homogeniseres ikke. På den måde kan vi bevare alle mælkemolekyler intakte og dermed sikre, at den gode smag fra græs og urter bevares bedst muligt i det færdige produkt.

Knuthenlunds oste har alle naturskorper, som kan spises. I gamle dage brugte man osteskorper i supper, f.eks. løgsuppe, eller man rev dem til gratinering. Naturskorper kan give umami til maden. Umami er den 5. grundsmag sammen med surt, salt, sødt og bittert, og bidrager til at forstærke smagen i maden. Alle Knuthenlunds osteskorper kan derfor med fordel gemmes og anvendes i mange af dine yndlingsretter. På denne måde er du også med til at nedbringe madspil.

Knuthenlunds oste har vundet adskillige nationale og internationale priser. Blandt andet har vi flere år vundet guldmedaljer ved World Cheese Awards i England, ligesom vi også har vundet guld ved Premio Roma i Italien.

Vi har gjort os umage, så vi håber du kan smage det.