Morgenboller

15 g. økologisk gær
5 dl. koldt vand
2 spsk Knuthenlund fåreyoghurt naturel
1 spsk havsalt
600 – 800 g fuldkorns speltmel fra Knuthenlund

Tilberedning

Opløs gæret i vandet. Tilsæt yoghurten. Tilsæt lidt af melet. Tilsæt saltet. Tilsæt resten af melet.

Du kan selv bestemme, hvor fast dejen skal være. Hvis dejen er grødagtig, bliver bollerne flade og fugtige i det. Hvis du ønsker lidt mere faste boller, blander du blot mere mel i. Jeg har brugt Knuthenlunds fuldkorn speltmel, men du kan supplere med sigtet speltmel, hvis du ønsker en lidt lettere bolle. Men jeg synes, de er bedst sådan her. Ælt dejen godt igennem. Film dejen i skålen og læg et viskestykke over. Stil den på køl og lad den stå natten over. Bag i ovnen på 220 grader i 10 – 15 minutter. De skal være sprøde og og lyde hult.

Nyd dem eventuelt med vores Maribo ost.