Vores præmierede oste

Alle Knuthenlunds oste er håndlavet efter traditionelle håndværksmetoder i eget gårdmejeri, hvilket sikrer en nænsom håndtering af mælken og en stor smag i det færdige produkt. Siden vi startede produktionen af håndlavede, økologiske oste, har vi vundet en række danske og udenlandske priser. Senest i London november 2015, hvor vores fårebrie og hvidost i saltlage modtog guldmedaljer.
Se de priser, som Knuthenlund oste er blevet tildelt.

  • Økologisk Kobrie Herman Anno 1913, 125 g

    Denne økologiske komælksbrie er skabt på baggrund af min oldefar J.P. Herman Hansens hvidskimmelost, som blev præmieret i 1903. Osten er nu som den gang skabt af mælk fra den originale røde danske ko, som i dag er en sjælden race og registreret på FAOs liste i FN over truede dyrearter. Den Originale røde danske ko, kendetegnes ved sin gode mælkekvalitet og sin evne til at leve næsten udelukkende på græs. Mælken forarbejdes nænsomt til brie i vores eget gårdmejeri. Konsistensen er cremet og smagen er let krydret af urter med en mild og sødlig smag.Er god til kiks, brød eller indbagt med en kompot som dessert. Kobrie smagsbarometerKnuthenlund fårebrie
  • Økologisk Kobrie Herman Anno 1913, 150 g

    Denne økologiske komælksbrie er skabt på baggrund af min oldefar J.P. Herman Hansens hvidskimmelost, som blev præmieret i 1903. Osten er nu som den gang skabt af mælk fra den originale røde danske ko, som i dag er en sjælden race og registreret på FAOs liste i FN over truede dyrearter. Den Originale røde danske ko, kendetegnes ved sin gode mælkekvalitet og sin evne til at leve næsten udelukkende på græs. Mælken forarbejdes nænsomt til brie i vores eget gårdmejeri. Konsistensen er cremet og smagen er let krydret af urter med en mild og sødlig smag.Er god til kiks, brød eller indbagt med en kompot som dessert. Kobrie smagsbarometerKnuthenlund fårebrie
    Ryd
  • Økologisk Kobrie Herman Anno 1913 Sampak, 2 stk af 150 g.

    Denne økologiske komælksbrie er skabt på baggrund af min oldefar J.P. Herman Hansens hvidskimmelost, som blev præmieret i 1903. Osten er nu som den gang skabt af mælk fra den originale røde danske ko, som i dag er en sjælden race og registreret på FAOs liste i FN over truede dyrearter. Den Originale røde danske ko, kendetegnes ved sin gode mælkekvalitet og sin evne til at leve næsten udelukkende på græs. Mælken forarbejdes nænsomt til brie i vores eget gårdmejeri. Konsistensen er cremet og smagen er let krydret af urter med en mild og sødlig smag.Er god til kiks, brød eller indbagt med en kompot som dessert. Kobrie smagsbarometerKnuthenlund fårebrie
    Ryd
  • Økologisk Fårebrie Sampak 2 stk

    115,00 DKK inkl. moms

    Økologisk Fårebrie Sampak, 2 stk. á 125 g.

    Denne økologisk fårebrie er vores stolthed. Osten er udviklet efter inspiration fra min oldefar J.P. Herman Hansens hvidskimmelost, som blev præmieret i 1903. Udgangspunktet er naturligvis vores gode fåremælk, kombineret med håndværksmæssige traditioner. Konsistensen er cremet og smagen er mild og rund.Er god til kiks, brød eller indbagt med en kompot som dessert.

    Præmier

    Fårebrien er præmieret med guldmedalje ved flere konkurrencer, bl.a. Nordens Oste 2010 og 2011 samt Premio Roma, Italien 2010 og 2011. Senest har Knuthenlunds fårebrie fået en guldmedalje ved World Cheese Award i Birmingham, november 2015.

    Fårebrie smagsbarometer

    Knuthenlund fårebrie
    Ryd
  • Økologisk Fårebrie

    59,00 DKK179,00 DKK inkl. moms

    Økologisk Fårebrie

    Denne økologisk fårebrie er vores stolthed. Osten er udviklet efter inspiration fra min oldefar J.P. Herman Hansens hvidskimmelost, som blev præmieret i 1903. Udgangspunktet er naturligvis vores gode fåremælk, kombineret med håndværksmæssige traditioner. Konsistensen er cremet og smagen er mild og rund.Er god til kiks, brød eller indbagt med en kompot som dessert.

    Præmier

    Fårebrien er præmieret med guldmedalje ved flere konkurrencer, bl.a. Nordens Oste 2010 og 2011 samt Premio Roma, Italien 2010 og 2011. Senest har Knuthenlunds fårebrie fået en guldmedalje ved World Cheese Award i Birmingham, november 2015.

    Fårebrie smagsbarometer

    Knuthenlund fårebrie
    Ryd
  • Økologisk Fårefriskost 130g

    35,00 DKK inkl. moms

    Økologisk Fårefriskost 130 g.

    Vores fyldige Knuthenlund Økologisk Fårefriskost er lavet på ren fåresødmælk fra vores egen bestand af fritgående økologiske malkefår. Fåremælken giver en fløjlsagtig konsistens og en meget blød og rund smag. Friskosten er drænet i klæde og håndlavet efter traditionelle håndværksmetoder.

    Egner sig glimrende til brød og kiks samt i madlavning f.eks. god i tærter, dip, saucer og dressinger eller i kager så som cheese cake.

    Knuthenlunds Fåre Friskost er præmieret med en sølvmedalje ved World Cheese Awards i 2012.

    Ved køb af 2 stk. eller flere er prisen 30 kr./stk.

    Fårefriskost smagsbarometer

    Smagsbarometer Friskost
  • Økologisk Hvidost i saltlage 150 g.

    Økologisk Hvidost i Saltlage, der er fremstillet efter traditionelle håndværksmetoder af mælk fra godsets egen bestand af fritgående økologiske malkefår. Fåremælken giver hvidosten en særlig cremet konsistens.

    Knuthenlunds Hvidost i Saltlage egner sig fremragende til alle former for salater, grillet som en forret på en bund af salat og med ristede nødder og balsamico eddike. Også god i tærter.

    præmier

    Denne hvidost er blevet tildelt en guldmedalje ved World Cheese Award i Birmingham, november 2015.

    Ved køb af 2 stk. eller flere er prisen 50 kr./stk.

    Hvidost smagsbarometer

    Knuthenlund hvidost
  • Økologisk Hvidost i saltlage 1 kg

    375,00 DKK inkl. moms

    Økologisk Hvidost i saltlage 1 kg

    Økologisk Hvidost i saltlage, der er fremstillet efter traditionelle håndværksmetoder af mælk fra godsets egen bestand af fritgående økologiske malkefår. Fåremælken giver hvidosten en særlig cremet konsistens.Knuthenlunds Hvidost i saltlage egner sig fremragende til alle former for salater, grillet som en forret på en bund af salat og med ristede nødder og balsamico eddike. Også god i tærter.

    Hvidost smagsbarometer

     
  • Stenhøjmark Fast Økologisk Fåreost

    65,00 DKK800,00 DKK inkl. moms

    Stenhøjmark Fast Økologisk Fåreost.

    Knuthenlund Stenhøjmark er en fast økologisk fåreost, der er fremstillet efter traditionelle håndværksmetoder. Osten er håndæltet og håndopøst, mens den på lageret bliver vasket og børstet manuelt for at danne naturskorpe. Osten er således ikke pakket ind i voks eller paraffin. Osten er skabt på baggrund af mælk fra godsets egen bestand af fritgående økologiske malkefår. Minimum 150 dage om året græsser dyrene på marker, hvor der er sået forskellige urter ud i græsset for at give en særlig smag til mælken.

    Knuthenlund Økologisk Stenhøjmark egner sig glimrende til brød og kiks samt til en snack, skåret i tern i salater, eller revet i retter, så som på pizza eller på tærter.

    Stenhøjmark smagsbarometer

    Smagsbarometer Stenhøjmark ost
    Ryd
  • Ugleholt fast Økologisk komælksost

    49,00 DKK640,00 DKK inkl. moms

    Ugleholt økologisk fast komælksost

    Knuthenlund Ugleholt er en fast økologisk komælksost, der er fremstillet efter traditionelle håndværksmetoder. Osten er håndæltet og håndopøst, mens den på lageret bliver vasket og børstet manuelt for at danne naturskorpe. Osten er skabt på baggrund af mælk fra godsets egen bestand af fritgående økologiske originale røde danske køer, som i dag er en sjælden race. Racen kendetegnes ved sin lavere mælkeydelse men gode mælkekvalitet. Den originale røde danske ko kan leve af næste ren græsfodring, hvilket giver en skøn smag i mælken. Minimum 150 dage om året græsser dyrene på marker, hvor der er sået forskellige urter ud i græsset for at give en særlig smag til mælken.

    Knuthenlund Økologisk Ugleholt egner sig glimrende til brød og kiks samt til en snack, skåret i tern i salater, eller revet i retter, så som på pizza eller på tærter.

    BEMÆRK: Vægtangivelserne er ca. vægte.

    Ugleholt ost smagsbarometer

    Smagsbarometer Maribo ost
    Ryd