Vores præmierede oste

Alle Knuthenlunds oste er håndlavet efter traditionelle håndværksmetoder i eget gårdmejeri, hvilket sikrer en nænsom håndtering af mælken og en stor smag i det færdige produkt. Siden vi startede produktionen af håndlavede, økologiske oste, har vi vundet en række danske og udenlandske priser. Senest i London november 2015, hvor vores fårebrie og hvidost i saltlage modtog guldmedaljer.
Se de priser, som Knuthenlund oste er blevet tildelt.

  • Denne rødkit er Jespers bidrag til ostetraditionen på Knuthenlund. Osten er fremstillet af økologisk komælk baseret på gamle håndværksmæssige traditioner. Konsistensen er blød og cremet, mens rødkitten sikrer en markant og fyldig smag. Er god til kiks og brød.

    Rødkit smagsbarometer

    Ryd
  • Simonsens Stolthed. Økologisk rødkit af komælk, 150 g, Fuldmoden

    Denne rødkit er Jespers bidrag til ostetraditionen på Knuthenlund. Osten er fremstillet af økologisk komælk baseret på gamle håndværksmæssige traditioner. Konsistensen er blød og cremet, mens rødkitten sikrer en markant og fyldig smag. Er god til kiks og brød.

    Rødkit smagsbarometer

    Ryd
  • Simonsens Stolthed. Økologisk rødkit af komælk, 150 g, Let modnet

    Denne rødkit er Jespers bidrag til ostetraditionen på Knuthenlund. Osten er fremstillet af økologisk komælk baseret på gamle håndværksmæssige traditioner. Konsistensen er blød og cremet, mens rødkitten sikrer en markant og fyldig smag. Er god til kiks og brød.

    Rødkit smagsbarometer

  • Simonsens Stolthed. Økologisk rødkit af komælk, 600 g, Fuldmoden

    Denne rødkit er Jespers bidrag til ostetraditionen på Knuthenlund. Osten er fremstillet af økologisk komælk baseret på gamle håndværksmæssige traditioner. Konsistensen er blød og cremet, mens rødkitten sikrer en markant og fyldig smag. Er god til kiks og brød.

    Rødkit smagsbarometer

  • Simonsens Stolthed. Økologisk rødkit af komælk, 600 g, Let modnet

    Denne rødkit er Jespers bidrag til ostetraditionen på Knuthenlund. Osten er fremstillet af økologisk komælk baseret på gamle håndværksmæssige traditioner. Konsistensen er blød og cremet, mens rødkitten sikrer en markant og fyldig smag. Er god til kiks og brød.

    Rødkit smagsbarometer

  • Blå Ørby Blåskimmel fåreost 200 gDenne blå fåreost er det seneste skud på stammen i Knuthenlunds ostesortiment. Osten er fremstillet af vores egen gode fåremælk i samarbejde med en god kollega. Minimum 150 dage om året græsser fårene på marker, hvor der er sået forskellige urter for at give en let krydret smag til mælken. Osten er fyldig og cremet med en delikat smag af blåskimmel. Velegnet til brød, saucer og dip.Viden om: Knuthenlunds Blå ØrbyGod ost kræver en god mælkekvalitet. Mælkekvaliteten påvirkes både af race, dyrenes fodring samt af årstid. Mælken til Knuthenlunds Blå Ørby stammer fra godsets egen besætning af Østfrisiske Malkefår. På Knuthenlund kommer alle dyr på græs, hvor de går på marker, som er sået til med græs blandet med forskellige urter, som er med til at give en god smag til mælken. Urterne er i øvrigt også med til at styrke dyrenes naturlige immunsystem og fordøjelse. Efterfølgende fremstilles osten hos en god kollega for ikke at ‘smitte’ Knuthenlunds øvrige oste med blåskimmel. Ost er et levende produkt, som gennemgår en naturlig udvikling og modningsproces i forbindelse med at osten ældes. Nedenfor kan du se, hvordan Knuthenlunds Blå Ørby udvikler sig med alderen.Smagsbarometer Blå ØrbyVelegnet til kiks og brød samt i madlavning til saucer og dip.Sådan nydes Blå ørbyVelegnet til kiks og brød samt i madlavning til saucer og dip.
  • Blå Ørby Blåskimmel fåreost hel ost ca. 2,5 kg

    Denne blå fåreost er det seneste skud på stammen i Knuthenlunds ostesortiment. Osten er fremstillet af vores egen gode fåremælk i samarbejde med en god kollega. Minimum 150 dage om året græsser fårene på marker, hvor der er i sået forskellige urter for at give en let krydret smag til mælken. Osten er fyldig og cremet med en delikat smag af blåskimmel. Velegnet til brød, saucer og dip.Viden om: Knuthenlunds Blå ØrbyGod ost kræver en god mælkekvalitet. Mælkekvaliteten påvirkes både af race, dyrenes fodring samt af årstid. Mælken til Knuthenlunds Blå Ørby stammer fra godsets egen besætning af Østfrisiske Malkefår. På Knuthenlund kommer alle dyr på græs, hvor de går på marker, som er sået til med græs blandet med forskellige urter, som er med til at give en god smag til mælken. Urterne er i øvrigt også med til at styrke dyrenes naturlige immunsystem og fordøjelse. Efterfølgende fremstilles osten hos en god kollega for ikke at ‘smitte’ Knuthenlunds øvrige oste med blåskimmel. Ost er et levende produkt, som gennemgår en naturlig udvikling og modningsproces i forbindelse med at osten ældes. Nedenfor kan du se, hvordan Knuthenlunds Blå Ørby udvikler sig med alderen. Smagsbarometer Blå Ørby 

    Sådan nydes Blå ØrbyVelegnet til kiks og brød samt i madlavning til saucer og dip. 
  • Økologisk Kobrie Herman Anno 1913, 125 g, Fuldmoden

    Denne økologiske komælksbrie er skabt på baggrund af min oldefar J.P. Herman Hansens hvidskimmelost, som blev præmieret i 1903. Osten er nu som den gang skabt af mælk fra den originale røde danske ko, som i dag er en sjælden race og registreret på FAOs liste i FN over truede dyrearter. Den Originale røde danske ko, kendetegnes ved sin gode mælkekvalitet og sin evne til at leve næsten udelukkende på græs. Mælken forarbejdes nænsomt til brie i vores eget gårdmejeri. Konsistensen er cremet og smagen er let krydret af urter med en mild og sødlig smag.Er god til kiks, brød eller indbagt med en kompot som dessert. Kobrie smagsbarometerKnuthenlund fårebrie
  • Økologisk Kobrie Herman Anno 1913, 150 g

    Denne økologiske komælksbrie er skabt på baggrund af min oldefar J.P. Herman Hansens hvidskimmelost, som blev præmieret i 1903. Osten er nu som den gang skabt af mælk fra den originale røde danske ko, som i dag er en sjælden race og registreret på FAOs liste i FN over truede dyrearter. Den Originale røde danske ko, kendetegnes ved sin gode mælkekvalitet og sin evne til at leve næsten udelukkende på græs. Mælken forarbejdes nænsomt til brie i vores eget gårdmejeri. Konsistensen er cremet og smagen er let krydret af urter med en mild og sødlig smag.Er god til kiks, brød eller indbagt med en kompot som dessert. Kobrie smagsbarometerKnuthenlund fårebrie
  • Økologisk Kobrie Herman Anno 1913, 150 g, Let modnet

    Denne økologiske komælksbrie er skabt på baggrund af min oldefar J.P. Herman Hansens hvidskimmelost, som blev præmieret i 1903. Osten er nu som den gang skabt af mælk fra den originale røde danske ko, som i dag er en sjælden race og registreret på FAOs liste i FN over truede dyrearter. Den Originale røde danske ko, kendetegnes ved sin gode mælkekvalitet og sin evne til at leve næsten udelukkende på græs. Mælken forarbejdes nænsomt til brie i vores eget gårdmejeri. Konsistensen er cremet og smagen er let krydret af urter med en mild og sødlig smag.Er god til kiks, brød eller indbagt med en kompot som dessert. Kobrie smagsbarometerKnuthenlund fårebrie
  • Økologisk Kobrie Herman Anno 1913, 500 g, Fuldmoden

    Denne økologiske komælksbrie er skabt på baggrund af min oldefar J.P. Herman Hansens hvidskimmelost, som blev præmieret i 1903. Osten er nu som den gang skabt af mælk fra den originale røde danske ko, som i dag er en sjælden race og registreret på FAOs liste i FN over truede dyrearter. Den Originale røde danske ko, kendetegnes ved sin gode mælkekvalitet og sin evne til at leve næsten udelukkende på græs. Mælken forarbejdes nænsomt til brie i vores eget gårdmejeri. Konsistensen er cremet og smagen er let krydret af urter med en mild og sødlig smag.Er god til kiks, brød eller indbagt med en kompot som dessert. Kobrie smagsbarometerKnuthenlund fårebrie
  • Økologisk Kobrie Herman Anno 1913, 500 g, Let modnet

    Denne økologiske komælksbrie er skabt på baggrund af min oldefar J.P. Herman Hansens hvidskimmelost, som blev præmieret i 1903. Osten er nu som den gang skabt af mælk fra den originale røde danske ko, som i dag er en sjælden race og registreret på FAOs liste i FN over truede dyrearter. Den Originale røde danske ko, kendetegnes ved sin gode mælkekvalitet og sin evne til at leve næsten udelukkende på græs. Mælken forarbejdes nænsomt til brie i vores eget gårdmejeri. Konsistensen er cremet og smagen er let krydret af urter med en mild og sødlig smag.Er god til kiks, brød eller indbagt med en kompot som dessert. Kobrie smagsbarometerKnuthenlund fårebrie
  • Udsalg

    Tilbud 3 oste: økologisk Fårebrie, komælksbrie og rødkit ost

    Denne oste sampak til ostebordet er skabt af fåremælk eller mælk fra den originale røde danske ko, som i dag er en sjælden race og registreret på FAOs liste i FN over truede dyrearter. Mælken forarbejdes nænsomt til brie i vores eget gårdmejeri.Er gode til kiks, brød eller indbagt med en kompot som desserter.   
  • Denne økologiske komælksbrie er skabt på baggrund af min oldefar J.P. Herman Hansens hvidskimmelost, som blev præmieret i 1903. Osten er nu som den gang skabt af mælk fra den originale røde danske ko, som i dag er en sjælden race og registreret på FAOs liste i FN over truede dyrearter. Den Originale røde danske ko, kendetegnes ved sin gode mælkekvalitet og sin evne til at leve næsten udelukkende på græs. Mælken forarbejdes nænsomt til brie i vores eget gårdmejeri. Konsistensen er cremet og smagen er let krydret af urter med en mild og sødlig smag.Er god til kiks, brød eller indbagt med en kompot som dessert. Kobrie smagsbarometerKnuthenlund fårebrie
    Ryd
  • Økologisk Fårebrie Sampak 2 stk

    115,00 DKK inkl. moms
    Denne økologisk fårebrie er vores stolthed. Osten er udviklet efter inspiration fra min oldefar J.P. Herman Hansens hvidskimmelost, som blev præmieret i 1903. Udgangspunktet er naturligvis vores gode fåremælk, kombineret med håndværksmæssige traditioner. Konsistensen er cremet og smagen er mild og rund.Er god til kiks, brød eller indbagt med en kompot som dessert.

    Præmier

    Fårebrien er præmieret med guldmedalje ved flere konkurrencer, bl.a. Nordens Oste 2010 og 2011 samt Premio Roma, Italien 2010 og 2011. Senest har Knuthenlunds fårebrie fået en guldmedalje ved World Cheese Award i Birmingham, november 2015.

    Fårebrie smagsbarometer

    Knuthenlund fårebrie
    Ryd
  • Økologisk Fårebrie, 125 g, Fuldmoden

    Denne økologisk fårebrie er vores stolthed. Osten er udviklet efter inspiration fra min oldefar J.P. Herman Hansens hvidskimmelost, som blev præmieret i 1903. Udgangspunktet er naturligvis vores gode fåremælk, kombineret med håndværksmæssige traditioner. Konsistensen er cremet og smagen er mild og rund.Er god til kiks, brød eller indbagt med en kompot som dessert.

    Præmier

    Fårebrien er præmieret med guldmedalje ved flere konkurrencer, bl.a. Nordens Oste 2010 og 2011 samt Premio Roma, Italien 2010 og 2011. Senest har Knuthenlunds fårebrie fået en guldmedalje ved World Cheese Award i Birmingham, november 2015.

    Fårebrie smagsbarometer

    Knuthenlund fårebrie
  • Økologisk Fårebrie, 125 g, Let modnet

    Denne økologisk fårebrie er vores stolthed. Osten er udviklet efter inspiration fra min oldefar J.P. Herman Hansens hvidskimmelost, som blev præmieret i 1903. Udgangspunktet er naturligvis vores gode fåremælk, kombineret med håndværksmæssige traditioner. Konsistensen er cremet og smagen er mild og rund.Er god til kiks, brød eller indbagt med en kompot som dessert.

    Præmier

    Fårebrien er præmieret med guldmedalje ved flere konkurrencer, bl.a. Nordens Oste 2010 og 2011 samt Premio Roma, Italien 2010 og 2011. Senest har Knuthenlunds fårebrie fået en guldmedalje ved World Cheese Award i Birmingham, november 2015.

    Fårebrie smagsbarometer

    Knuthenlund fårebrie
  • Økologisk Fårebrie, 500 g, Fuldmoden

    Denne økologisk fårebrie er vores stolthed. Osten er udviklet efter inspiration fra min oldefar J.P. Herman Hansens hvidskimmelost, som blev præmieret i 1903. Udgangspunktet er naturligvis vores gode fåremælk, kombineret med håndværksmæssige traditioner. Konsistensen er cremet og smagen er mild og rund.Er god til kiks, brød eller indbagt med en kompot som dessert.

    Præmier

    Fårebrien er præmieret med guldmedalje ved flere konkurrencer, bl.a. Nordens Oste 2010 og 2011 samt Premio Roma, Italien 2010 og 2011. Senest har Knuthenlunds fårebrie fået en guldmedalje ved World Cheese Award i Birmingham, november 2015.

    Fårebrie smagsbarometer

    Knuthenlund fårebrie
  • Økologisk Fårebrie, 500 g, Let modnet

    Denne økologisk fårebrie er vores stolthed. Osten er udviklet efter inspiration fra min oldefar J.P. Herman Hansens hvidskimmelost, som blev præmieret i 1903. Udgangspunktet er naturligvis vores gode fåremælk, kombineret med håndværksmæssige traditioner. Konsistensen er cremet og smagen er mild og rund.Er god til kiks, brød eller indbagt med en kompot som dessert.

    Præmier

    Fårebrien er præmieret med guldmedalje ved flere konkurrencer, bl.a. Nordens Oste 2010 og 2011 samt Premio Roma, Italien 2010 og 2011. Senest har Knuthenlunds fårebrie fået en guldmedalje ved World Cheese Award i Birmingham, november 2015.

    Fårebrie smagsbarometer

    Knuthenlund fårebrie
  • Økologisk Fårefriskost 1,5 kg

    320,00 DKK inkl. moms

    Økologisk Fårefriskost 1,5 kg

    Vores fyldige Knuthenlund Økologisk Fårefriskost er lavet på ren fåresødmælk fra vores egen bestand af fritgående økologiske malkefår. Fåremælken giver en fløjlsagtig konsistens og en meget blød og rund smag. Friskosten er drænet i klæde og håndlavet efter traditionelle håndværksmetoder.

    Egner sig glimrende til brød og kiks samt i madlavning f.eks. god i tærter, dip, saucer og dressinger eller i kager så som cheese cake.

    Knuthenlunds Fåre Friskost er præmieret med en sølvmedalje ved World Cheese Awards i 2012.

    Bemærk at denne vare er en bestillingsvare og der kan derfor forekomme op til 1 uges leveringstid.

    Fårefriskost smagsbarometer

    Smagsbarometer Friskost
  • Økologisk Fårefriskost 130g

    35,00 DKK inkl. moms

    Økologisk Fårefriskost 130 g.

    Vores fyldige Knuthenlund Økologisk Fårefriskost er lavet på ren fåresødmælk fra vores egen bestand af fritgående økologiske malkefår. Fåremælken giver en fløjlsagtig konsistens og en meget blød og rund smag. Friskosten er drænet i klæde og håndlavet efter traditionelle håndværksmetoder.

    Egner sig glimrende til brød og kiks samt i madlavning f.eks. god i tærter, dip, saucer og dressinger eller i kager så som cheese cake.

    Knuthenlunds Fåre Friskost er præmieret med en sølvmedalje ved World Cheese Awards i 2012.

    Ved køb af 2 stk. eller flere er prisen 30 kr./stk.

    Fårefriskost smagsbarometer

    Smagsbarometer Friskost
  • Økologisk Hvidost i saltlage 150 g.

    Økologisk Hvidost i Saltlage, der er fremstillet efter traditionelle håndværksmetoder af mælk fra godsets egen bestand af fritgående økologiske malkefår. Fåremælken giver hvidosten en særlig cremet konsistens.

    Knuthenlunds Hvidost i Saltlage egner sig fremragende til alle former for salater, grillet som en forret på en bund af salat og med ristede nødder og balsamico eddike. Også god i tærter.

    præmier

    Denne hvidost er blevet tildelt en guldmedalje ved World Cheese Award i Birmingham, november 2015.

    Ved køb af 2 stk. eller flere er prisen 50 kr./stk.

    Hvidost smagsbarometer

    Knuthenlund hvidost
  • Økologisk Hvidost i saltlage 1 kg

    375,00 DKK inkl. moms

    Økologisk Hvidost i saltlage 1 kg

    Økologisk Hvidost i saltlage, der er fremstillet efter traditionelle håndværksmetoder af mælk fra godsets egen bestand af fritgående økologiske malkefår. Fåremælken giver hvidosten en særlig cremet konsistens.Knuthenlunds Hvidost i saltlage egner sig fremragende til alle former for salater, grillet som en forret på en bund af salat og med ristede nødder og balsamico eddike. Også god i tærter.

    Hvidost smagsbarometer

     
  • Stenhøjmark Fast Økologisk Fåreost 150 g

    Denne faste fåreost er fremstillet ved brug af en ny teknik, som min mand Jesper har udviklet, hvor han blander brie-teknikken med fastost-teknikken. Dette giver osten en fast konsistens samtidig at osten udvikler en særdeles karakteristisk smag. Osten bærer præg af høj grad af håndarbejde og er på lageret er blevet vasket og børstet manuelt for at danne naturskorpe. Nyd skorpen i suppe eller revet på pizza eller gratin. Osten er præmieret med guld ved konkurrencen Nordens Guld i 2011 og 2016 samt ved World Cheese Award 2011.Viden om: Knuthenlunds faste fåreost StenhøjmarkGod ost kræver en god mælkekvalitet. Mælkekvaliteten påvirkes både af race, dyrenes fodring samt af årstid. Ligeledes er håndværket og fremstillingsprocessen vigtig for det færdige produkt. Jo mindre mælken og produktet behandles jo mere kompleksitet i smagen, kan man opnå i det færdige produkt. Mælken til Knuthenlunds faste fåreost Stenhøjmark stammer fra godsets egen besætning af Østfrisiske Malkefår. På Knuthenlund kommer alle dyr på græs, hvor de går på marker, som er sået til med græs blandet med forskellige urter, som er med til at give en god smag til mælken. Urterne er i øvrigt også med til at styrke dyrenes naturlige immunsystem og fordøjelse. Efterfølgende håndlaves osten i Knuthenlunds eget gårdmejeri efter gamle håndværksmetoder. Osten er således håndæltet og lagret på træhylder. Knuthenlunds faste fåreost Stenhøjmark har naturskorpe, som kan spises. I gamle dage brugte man osteskorper i supper eller rev dem til gratinering. Ost er et levende produkt, som gennemgår en naturlig udvikling og modningsproces i forbindelse med at osten ældes. Nedenfor kan du se, hvordan Knuthenlunds faste fåreost Stenhøjmark udvikler sig med alderen.

    Stenhøjmark smagsbarometer

    Smagsbarometer Stenhøjmark ost     Sådan nydes StenhøjmarkVelegnet til kiks og brød samt til snack måske til et glas vin. Kan også skæres i tern til salater eller rives i retter, som gratineres.PræmierKnuthenlunds faste fåreost Stenhøjmark er præmieret med guldmedalje ved konkurrencen Nordens Oste i 2011 og 2016 samt ved World Cheese Award 2011.
  • Stenhøjmark Fast Økologisk Fåreost, hel ost ca. 1,8 kg

    Denne faste fåreost er fremstillet ved brug af en ny teknik, som min mand Jesper har udviklet, hvor han blander brie-teknikken med fastost-teknikken. Dette giver osten en fast konsistens samtidig at osten udvikler en særdeles karakteristisk smag. Osten bærer præg af høj grad af håndarbejde og er på lageret er blevet vasket og børstet manuelt for at danne naturskorpe. Nyd skorpen i suppe eller revet på pizza eller gratin. Osten er præmieret med guld ved konkurrencen Nordens Guld i 2011 og 2016 samt ved World Cheese Award 2011.Viden om: Knuthenlunds faste fåreost StenhøjmarkGod ost kræver en god mælkekvalitet. Mælkekvaliteten påvirkes både af race, dyrenes fodring samt af årstid. Ligeledes er håndværket og fremstillingsprocessen vigtig for det færdige produkt. Jo mindre mælken og produktet behandles jo mere kompleksitet i smagen, kan man opnå i det færdige produkt. Mælken til Knuthenlunds faste fåreost Stenhøjmark stammer fra godsets egen besætning af Østfrisiske Malkefår. På Knuthenlund kommer alle dyr på græs, hvor de går på marker, som er sået til med græs blandet med forskellige urter, som er med til at give en god smag til mælken. Urterne er i øvrigt også med til at styrke dyrenes naturlige immunsystem og fordøjelse. Efterfølgende håndlaves osten i Knuthenlunds eget gårdmejeri efter gamle håndværksmetoder. Osten er således håndæltet og lagret på træhylder. Knuthenlunds faste fåreost Stenhøjmark har naturskorpe, som kan spises. I gamle dage brugte man osteskorper i supper eller rev dem til gratinering. Ost er et levende produkt, som gennemgår en naturlig udvikling og modningsproces i forbindelse med at osten ældes. Nedenfor kan du se, hvordan Knuthenlunds faste fåreost Stenhøjmark udvikler sig med alderen.

    Stenhøjmark smagsbarometer

    Smagsbarometer Stenhøjmark ost     Sådan nydes StenhøjmarkVelegnet til kiks og brød samt til snack måske til et glas vin. Kan også skæres i tern til salater eller rives i retter, som gratineres.PræmierKnuthenlunds faste fåreost Stenhøjmark er præmieret med guldmedalje ved konkurrencen Nordens Oste i 2011 og 2016 samt ved World Cheese Award 2011.
  • Ugleholt økologisk fast komælksost 150 g

    Denne Faste ost er håndlavet og fremstillet efter en ny teknik, som min mand Jesper har udviklet, hvor han blander brie-teknikken med fastost-teknikken. Dette giver osten en fast konsistens samtidig at osten udvikler en særdeles karakteristisk smag. Osten bærer præg af høj grad af håndarbejde og er på lageret er blevet vasket og børstet manuelt for at danne naturskorpe. Nyd f.eks. skorpen i supper eller revet på pizza.BEMÆRK: Vægtangivelserne er ca. vægte.Viden Om: Knuthenlund Ugleholt OstGod ost kræver en god mælkekvalitet. Mælkekvaliteten påvirkes både af race, dyrenes fodring samt af årstid. Ligeledes er håndværket og fremstillingsprocessen vigtig for det færdige produkt. Jo mindre mælken og produktet behandles, desto mere kompleks smag opnår man i det færdige produkt. Mælken til Knuthenlunds Ugleholt Ost stammer fra godsets egen besætning af Den Originale Røde Danske ko, som i dag er en truet race. Med kun 200 tilbageværende moderdyr, er koen i dag listet på FAOS liste i FN over truede dyrearter. Mælkeydelsen hos Den Originale Røde Ko er markant mindre end hos mere moderne kvægracer. Til gengæld er mælken meget delikat, hvilket gør den fremragende til osteproduktion. På Knuthenlund kommer alle de Røde Køer på græs, hvor de går på marker, som er sået til med græs blandet med forskellige urter. Urterne er med til at give en god smag til mælken, men er også med til at styrke dyrenes naturlige immunsystem og fordøjelse. Efterfølgende håndlaves osten i Knuthenlunds eget gårdmejeri efter gamle håndværksmetoder. Osten er således håndæltet og lagret på træhylder. Knuthenlunds Ugleholt Ost har naturskorpe, som kan spises. I gamle dage brugte man osteskorper i supper eller rev dem til gratinering. Ugleholt Osten gennemgår en naturlig udvikling og modningsproces i forbindelse med at den ældes. Nedenfor kan du se, hvordan Knuthenlunds Ugleholt Ost udvikler sig med alderen.

    Ugleholt ost smagsbarometer

    Smagsbarometer Maribo ost     Sådan nydes UgleholtVelegnet til kiks og brød samt til snack måske til et glas vin. Kan også skæres i tern til salater eller rives i retter, som gratineres.
  • Ugleholt økologisk fast komælksost, halv ost ca. 1 kg

    Denne Faste ost er håndlavet og fremstillet efter en ny teknik, som min mand Jesper har udviklet, hvor han blander brie-teknikken med fastost-teknikken. Dette giver osten en fast konsistens samtidig at osten udvikler en særdeles karakteristisk smag. Osten bærer præg af høj grad af håndarbejde og er på lageret er blevet vasket og børstet manuelt for at danne naturskorpe. Nyd f.eks. skorpen i supper eller revet på pizza.BEMÆRK: Vægtangivelserne er ca. vægte.Viden Om: Knuthenlund Ugleholt OstGod ost kræver en god mælkekvalitet. Mælkekvaliteten påvirkes både af race, dyrenes fodring samt af årstid. Ligeledes er håndværket og fremstillingsprocessen vigtig for det færdige produkt. Jo mindre mælken og produktet behandles, desto mere kompleks smag opnår man i det færdige produkt. Mælken til Knuthenlunds Ugleholt Ost stammer fra godsets egen besætning af Den Originale Røde Danske ko, som i dag er en truet race. Med kun 200 tilbageværende moderdyr, er koen i dag listet på FAOS liste i FN over truede dyrearter. Mælkeydelsen hos Den Originale Røde Ko er markant mindre end hos mere moderne kvægracer. Til gengæld er mælken meget delikat, hvilket gør den fremragende til osteproduktion. På Knuthenlund kommer alle de Røde Køer på græs, hvor de går på marker, som er sået til med græs blandet med forskellige urter. Urterne er med til at give en god smag til mælken, men er også med til at styrke dyrenes naturlige immunsystem og fordøjelse. Efterfølgende håndlaves osten i Knuthenlunds eget gårdmejeri efter gamle håndværksmetoder. Osten er således håndæltet og lagret på træhylder. Knuthenlunds Ugleholt Ost har naturskorpe, som kan spises. I gamle dage brugte man osteskorper i supper eller rev dem til gratinering. Ugleholt Osten gennemgår en naturlig udvikling og modningsproces i forbindelse med at den ældes. Nedenfor kan du se, hvordan Knuthenlunds Ugleholt Ost udvikler sig med alderen.

    Ugleholt ost smagsbarometer

    Smagsbarometer Maribo ost     Sådan nydes UgleholtVelegnet til kiks og brød samt til snack måske til et glas vin. Kan også skæres i tern til salater eller rives i retter, som gratineres.
  • Ugleholt økologisk fast komælksost, hel ost ca. 2 kg

    Denne Faste ost er håndlavet og fremstillet efter en ny teknik, som min mand Jesper har udviklet, hvor han blander brie-teknikken med fastost-teknikken. Dette giver osten en fast konsistens samtidig at osten udvikler en særdeles karakteristisk smag. Osten bærer præg af høj grad af håndarbejde og er på lageret er blevet vasket og børstet manuelt for at danne naturskorpe. Nyd f.eks. skorpen i supper eller revet på pizza.BEMÆRK: Vægtangivelserne er ca. vægte.Viden Om: Knuthenlund Ugleholt OstGod ost kræver en god mælkekvalitet. Mælkekvaliteten påvirkes både af race, dyrenes fodring samt af årstid. Ligeledes er håndværket og fremstillingsprocessen vigtig for det færdige produkt. Jo mindre mælken og produktet behandles, desto mere kompleks smag opnår man i det færdige produkt. Mælken til Knuthenlunds Ugleholt Ost stammer fra godsets egen besætning af Den Originale Røde Danske ko, som i dag er en truet race. Med kun 200 tilbageværende moderdyr, er koen i dag listet på FAOS liste i FN over truede dyrearter. Mælkeydelsen hos Den Originale Røde Ko er markant mindre end hos mere moderne kvægracer. Til gengæld er mælken meget delikat, hvilket gør den fremragende til osteproduktion. På Knuthenlund kommer alle de Røde Køer på græs, hvor de går på marker, som er sået til med græs blandet med forskellige urter. Urterne er med til at give en god smag til mælken, men er også med til at styrke dyrenes naturlige immunsystem og fordøjelse. Efterfølgende håndlaves osten i Knuthenlunds eget gårdmejeri efter gamle håndværksmetoder. Osten er således håndæltet og lagret på træhylder. Knuthenlunds Ugleholt Ost har naturskorpe, som kan spises. I gamle dage brugte man osteskorper i supper eller rev dem til gratinering. Ugleholt Osten gennemgår en naturlig udvikling og modningsproces i forbindelse med at den ældes. Nedenfor kan du se, hvordan Knuthenlunds Ugleholt Ost udvikler sig med alderen.

    Ugleholt ost smagsbarometer

    Smagsbarometer Maribo ost     Sådan nydes UgleholtVelegnet til kiks og brød samt til snack måske til et glas vin. Kan også skæres i tern til salater eller rives i retter, som gratineres.