Vores præmierede oste
Alle Knuthenlunds oste er håndlavet efter traditionelle håndværksmetoder i eget gårdmejeri, hvilket sikrer en nænsom håndtering af mælken og en stor smag i det færdige produkt. Siden vi startede produktionen af håndlavede, økologiske oste, har vi vundet en række danske og udenlandske priser. Senest i London november 2015, hvor vores fårebrie og hvidost i saltlage modtog guldmedaljer.
Se de priser, som Knuthenlund oste er blevet tildelt.

  • Denne rødkit er min mand Jespers bidrag til ostetraditionen på Knuthenlund. Osten er fremstillet af biodynamisk komælk fra vores egne originale røde danske malkekøer. I vores gårdmejeri forarbejdes mælken til ost efter gamle håndværkstraditioner. Konsistensen er blød og cremet, mens rødkitten sikrer en markant og fyldig smag. Er god til kiks og brød.   Om Biodynamisk produktion: I konventionel fødevareproduktion er der godkendt 350 tilsætningsstoffer. I økologisk fødevareproduktion er der godkendt 42 tilsætningsstoffer. I biodynamiske fødevareproduktion er der godkendt 7 tilsætningsstoffer. Knuthenlunds Rødkit er certificeret Biodynamisk. Mennesker, dyr og planter påvirker gensidigt hinanden. Derfor er det i biodynamisk landbrug et krav, at der skal være dyr på gårdene. På markerne skal jorden tilføres forskellige præparater herunder kisel, der er et formalet bjergkrystal. Ligeledes skal den tilføres en homøopatisk opløsning af urter og fermenteret kogødning. Til sammen forstærker de fotosyntesen og styrker planterne. Dyrene i biodynamisk landbrug skal have både horn og haler, og endnu mere plads i stalden end både økologisk og konventionelt landbrug kræver. Derudover skal al gødning komposteres. 10% af arealet på biodynamiske gårde skal være udlagt til biodiversitet for at sikre plads til den vilde alsidige natur. Biodynamiske landbrug samarbejder derfor med den vilde natur og udvikler sig på denne måde indenfor deres eget kredsløb. Alt sammen for at styrke naturens egne levende processer både over og under jorden. Knuthenlund er og fungerer således som en organisme. Vi gør os umage med denne levende organisme; - og det er dét du kan smage.   Om Demetermærket: Når et produkt er biodynamisk, må man udover det røde ø-mærke også mærke produkterne med et Demeter-mærke. Demeter-mærket er din garanti for, at produktet er biodynamisk produceret og lever op til Demeter-reglerne. Der findes 2 Demetermærker, og på Knuthenlund bruger vi dét, der ser således ud:  

    Rødkit smagsbarometer

  • Denne rødkit er min mand Jespers bidrag til ostetraditionen her på Knuthenlund. Osten er fremstillet af biodynamisk komælk fra vores egne Originale røde danske malkekøer. I vores gårdmejeri forarbejdes mælken nænsomt til ost efter gamle håndværkstraditioner. Konsistensen er blød og cremet, mens rødkitten sikrer en markant og fyldig smag. Er god til kiks og brød.   Om Biodynamisk produktion: I konventionel fødevareproduktion er der godkendt 350 tilsætningsstoffer. I økologisk fødevareproduktion er der godkendt 42 tilsætningsstoffer. I biodynamiske fødevareproduktion er der godkendt 7 tilsætningsstoffer. Knuthenlunds Rødkit er certificeret Biodynamisk. Mennesker, dyr og planter påvirker gensidigt hinanden. Derfor er det i biodynamisk landbrug et krav, at der skal være dyr på gårdene. På markerne skal jorden tilføres forskellige præparater herunder kisel, der er et formalet bjergkrystal. Ligeledes skal den tilføres en homøopatisk opløsning af urter og fermenteret kogødning. Til sammen forstærker de fotosyntesen og styrker planterne. Dyrene i biodynamisk landbrug skal have både horn og haler, og endnu mere plads i stalden end både økologisk og konventionelt landbrug kræver. Derudover skal al gødning komposteres. 10% af arealet på biodynamiske gårde skal være udlagt til biodiversitet for at sikre plads til den vilde alsidige natur. Biodynamiske landbrug samarbejder derfor med den vilde natur og udvikler sig på denne måde indenfor deres eget kredsløb. Alt sammen for at styrke naturens egne levende processer både over og under jorden. Knuthenlund er og fungerer således som en organisme. Vi gør os umage med denne levende organisme; - og det er dét du kan smage.   Om Demetermærket: Når et produkt er biodynamisk, må man udover det røde ø-mærke også mærke produkterne med et Demeter-mærke. Demeter-mærket er din garanti for, at produktet er biodynamisk produceret og lever op til Demeter-reglerne. Der findes 2 Demetermærker, og på Knuthenlund bruger vi dét, der ser således ud:  

    Rødkit smagsbarometer

  • Denne biodynamiske komælksbrie er skabt på baggrund af min oldefar J.P. Herman Hansens hvidskimmelost, som blev præmieret i 1903. Osten er nu, som den gang, skabt af mælk fra den originale røde danske ko, som i dag er en sjælden race og registreret på FAOs liste i FN over truede dyrearter. Den Originale røde danske ko, kendetegnes ved sin gode mælkekvalitet og sin evne til at leve næsten udelukkende på græs. Mælken forarbejdes nænsomt til brie i vores eget gårdmejeri. Konsistensen er cremet og smagen er let krydret af urter med en mild og sødlig smag. Er god til kiks, brød eller indbagt med en kompot som dessert.   Om Biodynamisk produktion: I konventionel fødevareproduktion er der godkendt 350 tilsætningsstoffer. I økologisk fødevareproduktion er der godkendt 42 tilsætningsstoffer. I biodynamiske fødevareproduktion er der godkendt 7 tilsætningsstoffer. Knuthenlunds Komælksbrie er certificeret Biodynamisk. Mennesker, dyr og planter påvirker gensidigt hinanden. Derfor er det i biodynamisk landbrug et krav, at der skal være dyr på gårdene. På markerne skal jorden tilføres forskellige præparater herunder kisel, der er et formalet bjergkrystal. Ligeledes skal den tilføres en homøopatisk opløsning af urter og fermenteret kogødning. Til sammen forstærker de fotosyntesen og styrker planterne. Dyrene i biodynamisk landbrug skal have både horn og haler, og endnu mere plads i stalden end både økologisk og konventionelt landbrug kræver. Derudover skal al gødning komposteres. 10% af arealet på biodynamiske gårde skal være udlagt til biodiversitet for at sikre plads til den vilde alsidige natur. Biodynamiske landbrug samarbejder derfor med den vilde natur og udvikler sig på denne måde indenfor deres eget kredsløb. Alt sammen for at styrke naturens egne levende processer både over og under jorden. Knuthenlund er og fungerer således som en organisme. Vi gør os umage med denne levende organisme; - og det er dét du kan smage.   Om Demetermærket: Når et produkt er biodynamisk, må man udover det røde ø-mærke også mærke produkterne med et Demeter-mærke. Demeter-mærket er din garanti for, at produktet er biodynamisk produceret og lever op til Demeter-reglerne. Der findes 2 Demetermærker, og på Knuthenlund bruger vi dét, der ser således ud:   Kobrie smagsbarometer Knuthenlund fårebrie
  • Denne biodynamiske komælksbrie er skabt på baggrund af min oldefar J.P. Herman Hansens hvidskimmelost, som blev præmieret i 1903. Osten er nu, som den gang, skabt af mælk fra den originale røde danske malkeko, som i dag er en sjælden race og registreret på FAOs liste i FN over truede dyrearter. Den Originale røde danske ko, kendetegnes ved sin gode mælkekvalitet og sin evne til at leve næsten udelukkende på græs. Mælken forarbejdes nænsomt til brie i vores eget gårdmejeri. Konsistensen er cremet og smagen er let krydret af urter med en mild og sødlig smag. Er god til kiks, brød eller indbagt med en kompot som dessert.   Om Biodynamisk produktion: I konventionel fødevareproduktion er der godkendt 350 tilsætningsstoffer. I økologisk fødevareproduktion er der godkendt 42 tilsætningsstoffer. I biodynamiske fødevareproduktion er der godkendt 7 tilsætningsstoffer. Knuthenlunds Komælksbrie er certificeret Biodynamisk. Mennesker, dyr og planter påvirker gensidigt hinanden. Derfor er det i biodynamisk landbrug et krav, at der skal være dyr på gårdene. På markerne skal jorden tilføres forskellige præparater herunder kisel, der er et formalet bjergkrystal. Ligeledes skal den tilføres en homøopatisk opløsning af urter og fermenteret kogødning. Til sammen forstærker de fotosyntesen og styrker planterne. Dyrene i biodynamisk landbrug skal have både horn og haler, og endnu mere plads i stalden end både økologisk og konventionelt landbrug kræver. Derudover skal al gødning komposteres. 10% af arealet på biodynamiske gårde skal være udlagt til biodiversitet for at sikre plads til den vilde alsidige natur. Biodynamiske landbrug samarbejder derfor med den vilde natur og udvikler sig på denne måde indenfor deres eget kredsløb. Alt sammen for at styrke naturens egne levende processer både over og under jorden. Knuthenlund er og fungerer således som en organisme. Vi gør os umage med denne levende organisme; - og det er dét du kan smage.   Om Demetermærket: Når et produkt er biodynamisk, må man udover det røde ø-mærke også mærke produkterne med et Demeter-mærke. Demeter-mærket er din garanti for, at produktet er biodynamisk produceret og lever op til Demeter-reglerne. Der findes 2 Demetermærker, og på Knuthenlund bruger vi dét, der ser således ud:   Kobrie smagsbarometer Knuthenlund fårebrie
  • Denne biodynamiske komælksbrie er skabt på baggrund af min oldefar J.P. Herman Hansens hvidskimmelost, som blev præmieret i 1903. Osten er nu, som den gang, skabt af mælk fra den originale røde danske malkeko, som i dag er en sjælden race og registreret på FAOs liste i FN over truede dyrearter. Den Originale røde danske ko, kendetegnes ved sin gode mælkekvalitet og sin evne til at leve næsten udelukkende på græs. Mælken forarbejdes nænsomt til brie i vores eget gårdmejeri. Konsistensen er cremet og smagen er let krydret af urter med en mild og sødlig smag. Er god til kiks, brød eller indbagt med en kompot som dessert.   Om Biodynamisk produktion: I konventionel fødevareproduktion er der godkendt 350 tilsætningsstoffer. I økologisk fødevareproduktion er der godkendt 42 tilsætningsstoffer. I biodynamiske fødevareproduktion er der godkendt 7 tilsætningsstoffer. Knuthenlunds Komælksbrie er certificeret Biodynamisk. Mennesker, dyr og planter påvirker gensidigt hinanden. Derfor er det i biodynamisk landbrug et krav, at der skal være dyr på gårdene. På markerne skal jorden tilføres forskellige præparater herunder kisel, der er et formalet bjergkrystal. Ligeledes skal den tilføres en homøopatisk opløsning af urter og fermenteret kogødning. Til sammen forstærker de fotosyntesen og styrker planterne. Dyrene i biodynamisk landbrug skal have både horn og haler, og endnu mere plads i stalden end både økologisk og konventionelt landbrug kræver. Derudover skal al gødning komposteres. 10% af arealet på biodynamiske gårde skal være udlagt til biodiversitet for at sikre plads til den vilde alsidige natur. Biodynamiske landbrug samarbejder derfor med den vilde natur og udvikler sig på denne måde indenfor deres eget kredsløb. Alt sammen for at styrke naturens egne levende processer både over og under jorden. Knuthenlund er og fungerer således som en organisme. Vi gør os umage med denne levende organisme; - og det er dét du kan smage.   Om Demetermærket: Når et produkt er biodynamisk, må man udover det røde ø-mærke også mærke produkterne med et Demeter-mærke. Demeter-mærket er din garanti for, at produktet er biodynamisk produceret og lever op til Demeter-reglerne. Der findes 2 Demetermærker, og på Knuthenlund bruger vi dét, der ser således ud:   Kobrie smagsbarometer Knuthenlund fårebrie
  • Denne biodynamiske komælksbrie er skabt på baggrund af min oldefar J.P. Herman Hansens hvidskimmelost, som blev præmieret i 1903. Osten er nu som den gang skabt af mælk fra den originale røde danske ko, som i dag er en sjælden race og registreret på FAOs liste i FN over truede dyrearter. Den Originale røde danske ko, kendetegnes ved sin gode mælkekvalitet og sin evne til at leve næsten udelukkende på græs. Mælken forarbejdes nænsomt til brie i vores eget gårdmejeri. Konsistensen er cremet og smagen er let krydret af urter med en mild og sødlig smag. Er god til kiks, brød eller indbagt med en kompot som dessert.   Om Biodynamisk produktion: I konventionel fødevareproduktion er der godkendt 350 tilsætningsstoffer. I økologisk fødevareproduktion er der godkendt 42 tilsætningsstoffer. I biodynamiske fødevareproduktion er der godkendt 7 tilsætningsstoffer. Knuthenlunds Komælksbrie er certificeret Biodynamisk. Mennesker, dyr og planter påvirker gensidigt hinanden. Derfor er det i biodynamisk landbrug et krav, at der skal være dyr på gårdene. På markerne skal jorden tilføres forskellige præparater herunder kisel, der er et formalet bjergkrystal. Ligeledes skal den tilføres en homøopatisk opløsning af urter og fermenteret kogødning. Til sammen forstærker de fotosyntesen og styrker planterne. Dyrene i biodynamisk landbrug skal have både horn og haler, og endnu mere plads i stalden end både økologisk og konventionelt landbrug kræver. Derudover skal al gødning komposteres. 10% af arealet på biodynamiske gårde skal være udlagt til biodiversitet for at sikre plads til den vilde alsidige natur. Biodynamiske landbrug samarbejder derfor med den vilde natur og udvikler sig på denne måde indenfor deres eget kredsløb. Alt sammen for at styrke naturens egne levende processer både over og under jorden. Knuthenlund er og fungerer således som en organisme. Vi gør os umage med denne levende organisme; - og det er dét du kan smage.   Om Demetermærket: Når et produkt er biodynamisk, må man udover det røde ø-mærke også mærke produkterne med et Demeter-mærke. Demeter-mærket er din garanti for, at produktet er biodynamisk produceret og lever op til Demeter-reglerne. Der findes 2 Demetermærker, og på Knuthenlund bruger vi dét, der ser således ud:   Kobrie smagsbarometer Knuthenlund fårebrie
  • Denne biodynamiske komælksbrie er skabt på baggrund af min oldefar J.P. Herman Hansens hvidskimmelost, som blev præmieret i 1903. Osten er nu, som den gang, skabt af mælk fra den originale røde danske ko, som i dag er en sjælden race og registreret på FAOs liste i FN over truede dyrearter. Den Originale røde danske ko, kendetegnes ved sin gode mælkekvalitet og sin evne til at leve næsten udelukkende på græs. Mælken forarbejdes nænsomt til brie i vores eget gårdmejeri. Konsistensen er cremet og smagen er let krydret af urter med en mild og sødlig smag. Er god til kiks, brød eller indbagt med en kompot som dessert.   Om Biodynamisk produktion: I konventionel fødevareproduktion er der godkendt 350 tilsætningsstoffer. I økologisk fødevareproduktion er der godkendt 42 tilsætningsstoffer. I biodynamiske fødevareproduktion er der godkendt 7 tilsætningsstoffer. Knuthenlunds Komælksbrie er certificeret Biodynamisk. Mennesker, dyr og planter påvirker gensidigt hinanden. Derfor er det i biodynamisk landbrug et krav, at der skal være dyr på gårdene. På markerne skal jorden tilføres forskellige præparater herunder kisel, der er et formalet bjergkrystal. Ligeledes skal den tilføres en homøopatisk opløsning af urter og fermenteret kogødning. Til sammen forstærker de fotosyntesen og styrker planterne. Dyrene i biodynamisk landbrug skal have både horn og haler, og endnu mere plads i stalden end både økologisk og konventionelt landbrug kræver. Derudover skal al gødning komposteres. 10% af arealet på biodynamiske gårde skal være udlagt til biodiversitet for at sikre plads til den vilde alsidige natur. Biodynamiske landbrug samarbejder derfor med den vilde natur og udvikler sig på denne måde indenfor deres eget kredsløb. Alt sammen for at styrke naturens egne levende processer både over og under jorden. Knuthenlund er og fungerer således som en organisme. Vi gør os umage med denne levende organisme; - og det er dét du kan smage.   Om Demetermærket: Når et produkt er biodynamisk, må man udover det røde ø-mærke også mærke produkterne med et Demeter-mærke. Demeter-mærket er din garanti for, at produktet er biodynamisk produceret og lever op til Demeter-reglerne. Der findes 2 Demetermærker, og på Knuthenlund bruger vi dét, der ser således ud:   Kobrie smagsbarometer Knuthenlund fårebrie
  • Denne blå fåreost er det seneste skud på stammen i Knuthenlunds ostesortiment. Osten er fremstillet af vores egen gode fåremælk i samarbejde med en god kollega. Minimum 150 dage om året græsser fårene på marker, hvor der er sået forskellige urter for at give en let krydret smag til mælken. Osten er fyldig og cremet med en delikat smag af blåskimmel. Velegnet til brød, saucer og dip. Viden om: Knuthenlunds Blå Ørby God ost kræver en god mælkekvalitet. Mælkekvaliteten påvirkes både af race, dyrenes fodring samt af årstid. Mælken til Knuthenlunds Blå Ørby stammer fra godsets egen besætning af Østfrisiske Malkefår. På Knuthenlund kommer alle dyr på græs, hvor de går på marker, som er sået til med græs blandet med forskellige urter, som er med til at give en god smag til mælken. Urterne er i øvrigt også med til at styrke dyrenes naturlige immunsystem og fordøjelse. Efterfølgende fremstilles osten hos en god kollega for ikke at ‘smitte’ Knuthenlunds øvrige oste med blåskimmel. Ost er et levende produkt, som gennemgår en naturlig udvikling og modningsproces i forbindelse med at osten ældes. Nedenfor kan du se, hvordan Knuthenlunds Blå Ørby udvikler sig med alderen. Smagsbarometer Blå Ørby Velegnet til kiks og brød samt i madlavning til saucer og dip. Sådan nydes Blå ørby Velegnet til kiks og brød samt i madlavning til saucer og dip.
  • Denne blå fåreost er det seneste skud på stammen i Knuthenlunds ostesortiment. Osten er fremstillet af vores egen gode fåremælk i samarbejde med en god kollega. Minimum 150 dage om året græsser fårene på marker, hvor der er i sået forskellige urter for at give en let krydret smag til mælken. Osten er fyldig og cremet med en delikat smag af blåskimmel. Velegnet til brød, saucer og dip. Viden om: Knuthenlunds Blå Ørby God ost kræver en god mælkekvalitet. Mælkekvaliteten påvirkes både af race, dyrenes fodring samt af årstid. Mælken til Knuthenlunds Blå Ørby stammer fra godsets egen besætning af Østfrisiske Malkefår. På Knuthenlund kommer alle dyr på græs, hvor de går på marker, som er sået til med græs blandet med forskellige urter, som er med til at give en god smag til mælken. Urterne er i øvrigt også med til at styrke dyrenes naturlige immunsystem og fordøjelse. Efterfølgende fremstilles osten hos en god kollega for ikke at ‘smitte’ Knuthenlunds øvrige oste med blåskimmel. Ost er et levende produkt, som gennemgår en naturlig udvikling og modningsproces i forbindelse med at osten ældes. Nedenfor kan du se, hvordan Knuthenlunds Blå Ørby udvikler sig med alderen.   Smagsbarometer Blå Ørby  

    Sådan nydes Blå Ørby Velegnet til kiks og brød samt i madlavning til saucer og dip.  
  • Denne biodynamiske komælksbrie er skabt på baggrund af min oldefar J.P. Herman Hansens hvidskimmelost, som blev præmieret i 1903. Osten er nu, som den gang, skabt af mælk fra den originale røde danske ko, som i dag er en sjælden race og registreret på FAOs liste i FN over truede dyrearter. Den Originale røde danske ko, kendetegnes ved sin gode mælkekvalitet og sin evne til at leve næsten udelukkende på græs. Mælken forarbejdes nænsomt til brie i vores eget gårdmejeri. Konsistensen er cremet og smagen er let krydret af urter med en mild og sødlig smag. Er god til kiks, brød eller indbagt med en kompot som dessert.   Om Biodynamisk produktion: I konventionel fødevareproduktion er der godkendt 350 tilsætningsstoffer. I økologisk fødevareproduktion er der godkendt 42 tilsætningsstoffer. I biodynamiske fødevareproduktion er der godkendt 7 tilsætningsstoffer. Knuthenlunds Komælksbrie er certificeret Biodynamisk. Mennesker, dyr og planter påvirker gensidigt hinanden. Derfor er det i biodynamisk landbrug et krav, at der skal være dyr på gårdene. På markerne skal jorden tilføres forskellige præparater herunder kisel, der er et formalet bjergkrystal. Ligeledes skal den tilføres en homøopatisk opløsning af urter og fermenteret kogødning. Til sammen forstærker de fotosyntesen og styrker planterne. Dyrene i biodynamisk landbrug skal have både horn og haler, og endnu mere plads i stalden end både økologisk og konventionelt landbrug kræver. Derudover skal al gødning komposteres. 10% af arealet på biodynamiske gårde skal være udlagt til biodiversitet for at sikre plads til den vilde alsidige natur. Biodynamiske landbrug samarbejder derfor med den vilde natur og udvikler sig på denne måde indenfor deres eget kredsløb. Alt sammen for at styrke naturens egne levende processer både over og under jorden. Knuthenlund er og fungerer således som en organisme. Vi gør os umage med denne levende organisme; - og det er dét du kan smage.   Om Demetermærket: Når et produkt er biodynamisk, må man udover det røde ø-mærke også mærke produkterne med et Demeter-mærke. Demeter-mærket er din garanti for, at produktet er biodynamisk produceret og lever op til Demeter-reglerne. Der findes 2 Demetermærker, og på Knuthenlund bruger vi dét, der ser således ud:   Kobrie smagsbarometer Knuthenlund fårebrie
  • Denne biodynamiske fårebrie er vores stolthed. Osten er udviklet efter inspiration fra min oldefar J.P. Herman Hansens hvidskimmelost, som blev præmieret i 1903. Udgangspunktet er naturligvis vores egen gode fåremælk, kombineret med håndværksmæssige traditioner. Konsistensen er cremet og smagen er mild og rund. Er god til kiks, brød eller indbagt med en kompot som dessert.   Om Biodynamisk produktion: I konventionel fødevareproduktion er der godkendt 350 tilsætningsstoffer. I økologisk fødevareproduktion er der godkendt 42 tilsætningsstoffer. I biodynamiske fødevareproduktion er der godkendt 7 tilsætningsstoffer. Knuthenlunds Fårebrie er certificeret Biodynamisk. Mennesker, dyr og planter påvirker gensidigt hinanden. Derfor er det i biodynamisk landbrug et krav, at der skal være dyr på gårdene. På markerne skal jorden tilføres forskellige præparater herunder kisel, der er et formalet bjergkrystal. Ligeledes skal den tilføres en homøopatisk opløsning af urter og fermenteret kogødning. Til sammen forstærker de fotosyntesen og styrker planterne. Dyrene i biodynamisk landbrug skal have både horn og haler, og endnu mere plads i stalden end både økologisk og konventionelt landbrug kræver. Derudover skal al gødning komposteres. 10% af arealet på biodynamiske gårde skal være udlagt til biodiversitet for at sikre plads til den vilde alsidige natur. Biodynamiske landbrug samarbejder derfor med den vilde natur og udvikler sig på denne måde indenfor deres eget kredsløb. Alt sammen for at styrke naturens egne levende processer både over og under jorden. Knuthenlund er og fungerer således som en organisme. Vi gør os umage med denne levende organisme; - og det er dét du kan smage.   Om Demetermærket: Når et produkt er biodynamisk, må man udover det røde ø-mærke også mærke produkterne med et Demeter-mærke. Demeter-mærket er din garanti for, at produktet er biodynamisk produceret og lever op til Demeter-reglerne. Der findes 2 Demetermærker, og på Knuthenlund bruger vi dét, der ser således ud:  

    Præmier

    Fårebrien er præmieret med guldmedalje ved flere konkurrencer, bl.a. Nordens Oste 2010 og 2011 samt Premio Roma, Italien 2010 og 2011. Senest har Knuthenlunds fårebrie fået en guldmedalje ved World Cheese Award i Birmingham, november 2015.

    Fårebrie smagsbarometer

    Knuthenlund fårebrie
  • Udsalg

    Biodynamisk Fårebrie, 125 g, Fuldmoden

    59,00 DKK 50,00 DKK inkl. moms
    Denne biodynamiske fårebrie er vores stolthed. Osten er udviklet efter inspiration fra min oldefar J.P. Herman Hansens hvidskimmelost, som blev præmieret i 1903. Udgangspunktet er naturligvis vores gode  biodynamiske fåremælk, kombineret med håndværksmæssige traditioner. Konsistensen er cremet og smagen er mild og rund. Er god til kiks, brød eller indbagt med en kompot som dessert.   Om Biodynamisk produktion: I konventionel fødevareproduktion er der godkendt 350 tilsætningsstoffer. I økologisk fødevareproduktion er der godkendt 42 tilsætningsstoffer. I biodynamiske fødevareproduktion er der godkendt 7 tilsætningsstoffer. Knuthenlunds Fårebrie er certificeret Biodynamisk. Mennesker, dyr og planter påvirker gensidigt hinanden. Derfor er det i biodynamisk landbrug et krav, at der skal være dyr på gårdene. På markerne skal jorden tilføres forskellige præparater herunder kisel, der er et formalet bjergkrystal. Ligeledes skal den tilføres en homøopatisk opløsning af urter og fermenteret kogødning. Til sammen forstærker de fotosyntesen og styrker planterne. Dyrene i biodynamisk landbrug skal have både horn og haler, og endnu mere plads i stalden end både økologisk og konventionelt landbrug kræver. Derudover skal al gødning komposteres. 10% af arealet på biodynamiske gårde skal være udlagt til biodiversitet for at sikre plads til den vilde alsidige natur. Biodynamiske landbrug samarbejder derfor med den vilde natur og udvikler sig på denne måde indenfor deres eget kredsløb. Alt sammen for at styrke naturens egne levende processer både over og under jorden. Knuthenlund er og fungerer således som en organisme. Vi gør os umage med denne levende organisme; - og det er dét du kan smage.   Om Demetermærket: Når et produkt er biodynamisk, må man udover det røde ø-mærke også mærke produkterne med et Demeter-mærke. Demeter-mærket er din garanti for, at produktet er biodynamisk produceret og lever op til Demeter-reglerne. Der findes 2 Demetermærker, og på Knuthenlund bruger vi dét, der ser således ud:  

    Præmier

    Fårebrien er præmieret med guldmedalje ved flere konkurrencer, bl.a. Nordens Oste 2010 og 2011 samt Premio Roma, Italien 2010 og 2011. Senest har Knuthenlunds fårebrie fået en guldmedalje ved World Cheese Award i Birmingham, november 2015.

    Fårebrie smagsbarometer

    Knuthenlund fårebrie
  • Denne økologisk fårebrie er vores stolthed. Osten er udviklet efter inspiration fra min oldefar J.P. Herman Hansens hvidskimmelost, som blev præmieret i 1903. Udgangspunktet er naturligvis vores gode fåremælk, kombineret med håndværksmæssige traditioner. Konsistensen er cremet og smagen er mild og rund. Er god til kiks, brød eller indbagt med en kompot som dessert.   Om Biodynamisk produktion: I konventionel fødevareproduktion er der godkendt 350 tilsætningsstoffer. I økologisk fødevareproduktion er der godkendt 42 tilsætningsstoffer. I biodynamiske fødevareproduktion er der godkendt 7 tilsætningsstoffer. Knuthenlunds Fårebrie er certificeret Biodynamisk. Mennesker, dyr og planter påvirker gensidigt hinanden. Derfor er det i biodynamisk landbrug et krav, at der skal være dyr på gårdene. På markerne skal jorden tilføres forskellige præparater herunder kisel, der er et formalet bjergkrystal. Ligeledes skal den tilføres en homøopatisk opløsning af urter og fermenteret kogødning. Til sammen forstærker de fotosyntesen og styrker planterne. Dyrene i biodynamisk landbrug skal have både horn og haler, og endnu mere plads i stalden end både økologisk og konventionelt landbrug kræver. Derudover skal al gødning komposteres. 10% af arealet på biodynamiske gårde skal være udlagt til biodiversitet for at sikre plads til den vilde alsidige natur. Biodynamiske landbrug samarbejder derfor med den vilde natur og udvikler sig på denne måde indenfor deres eget kredsløb. Alt sammen for at styrke naturens egne levende processer både over og under jorden. Knuthenlund er og fungerer således som en organisme. Vi gør os umage med denne levende organisme; - og det er dét du kan smage.   Om Demetermærket: Når et produkt er biodynamisk, må man udover det røde ø-mærke også mærke produkterne med et Demeter-mærke. Demeter-mærket er din garanti for, at produktet er biodynamisk produceret og lever op til Demeter-reglerne. Der findes 2 Demetermærker, og på Knuthenlund bruger vi dét, der ser således ud:  

    Præmier

    Fårebrien er præmieret med guldmedalje ved flere konkurrencer, bl.a. Nordens Oste 2010 og 2011 samt Premio Roma, Italien 2010 og 2011. Senest har Knuthenlunds fårebrie fået en guldmedalje ved World Cheese Award i Birmingham, november 2015.

    Fårebrie smagsbarometer

    Knuthenlund fårebrie
  • Denne økologisk fårebrie er vores stolthed. Osten er udviklet efter inspiration fra min oldefar J.P. Herman Hansens hvidskimmelost, som blev præmieret i 1903. Udgangspunktet er naturligvis vores gode fåremælk, kombineret med håndværksmæssige traditioner. Konsistensen er cremet og smagen er mild og rund. Er god til kiks, brød eller indbagt med en kompot som dessert.   Om Biodynamisk produktion: I konventionel fødevareproduktion er der godkendt 350 tilsætningsstoffer. I økologisk fødevareproduktion er der godkendt 42 tilsætningsstoffer. I biodynamiske fødevareproduktion er der godkendt 7 tilsætningsstoffer. Knuthenlunds Fårebrie er certificeret Biodynamisk. Mennesker, dyr og planter påvirker gensidigt hinanden. Derfor er det i biodynamisk landbrug et krav, at der skal være dyr på gårdene. På markerne skal jorden tilføres forskellige præparater herunder kisel, der er et formalet bjergkrystal. Ligeledes skal den tilføres en homøopatisk opløsning af urter og fermenteret kogødning. Til sammen forstærker de fotosyntesen og styrker planterne. Dyrene i biodynamisk landbrug skal have både horn og haler, og endnu mere plads i stalden end både økologisk og konventionelt landbrug kræver. Derudover skal al gødning komposteres. 10% af arealet på biodynamiske gårde skal være udlagt til biodiversitet for at sikre plads til den vilde alsidige natur. Biodynamiske landbrug samarbejder derfor med den vilde natur og udvikler sig på denne måde indenfor deres eget kredsløb. Alt sammen for at styrke naturens egne levende processer både over og under jorden. Knuthenlund er og fungerer således som en organisme. Vi gør os umage med denne levende organisme; - og det er dét du kan smage.   Om Demetermærket: Når et produkt er biodynamisk, må man udover det røde ø-mærke også mærke produkterne med et Demeter-mærke. Demeter-mærket er din garanti for, at produktet er biodynamisk produceret og lever op til Demeter-reglerne. Der findes 2 Demetermærker, og på Knuthenlund bruger vi dét, der ser således ud:  

    Præmier

    Fårebrien er præmieret med guldmedalje ved flere konkurrencer, bl.a. Nordens Oste 2010 og 2011 samt Premio Roma, Italien 2010 og 2011. Senest har Knuthenlunds fårebrie fået en guldmedalje ved World Cheese Award i Birmingham, november 2015.

    Fårebrie smagsbarometer

    Knuthenlund fårebrie
  • Denne økologisk fårebrie er vores stolthed. Osten er udviklet efter inspiration fra min oldefar J.P. Herman Hansens hvidskimmelost, som blev præmieret i 1903. Udgangspunktet er naturligvis vores gode fåremælk, kombineret med håndværksmæssige traditioner. Konsistensen er cremet og smagen er mild og rund. Er god til kiks, brød eller indbagt med en kompot som dessert.   Om Biodynamisk produktion: I konventionel fødevareproduktion er der godkendt 350 tilsætningsstoffer. I økologisk fødevareproduktion er der godkendt 42 tilsætningsstoffer. I biodynamiske fødevareproduktion er der godkendt 7 tilsætningsstoffer. Knuthenlunds Fårebrie er certificeret Biodynamisk. Mennesker, dyr og planter påvirker gensidigt hinanden. Derfor er det i biodynamisk landbrug et krav, at der skal være dyr på gårdene. På markerne skal jorden tilføres forskellige præparater herunder kisel, der er et formalet bjergkrystal. Ligeledes skal den tilføres en homøopatisk opløsning af urter og fermenteret kogødning. Til sammen forstærker de fotosyntesen og styrker planterne. Dyrene i biodynamisk landbrug skal have både horn og haler, og endnu mere plads i stalden end både økologisk og konventionelt landbrug kræver. Derudover skal al gødning komposteres. 10% af arealet på biodynamiske gårde skal være udlagt til biodiversitet for at sikre plads til den vilde alsidige natur. Biodynamiske landbrug samarbejder derfor med den vilde natur og udvikler sig på denne måde indenfor deres eget kredsløb. Alt sammen for at styrke naturens egne levende processer både over og under jorden. Knuthenlund er og fungerer således som en organisme. Vi gør os umage med denne levende organisme; - og det er dét du kan smage.   Om Demetermærket: Når et produkt er biodynamisk, må man udover det røde ø-mærke også mærke produkterne med et Demeter-mærke. Demeter-mærket er din garanti for, at produktet er biodynamisk produceret og lever op til Demeter-reglerne. Der findes 2 Demetermærker, og på Knuthenlund bruger vi dét, der ser således ud:  

    Præmier

    Fårebrien er præmieret med guldmedalje ved flere konkurrencer, bl.a. Nordens Oste 2010 og 2011 samt Premio Roma, Italien 2010 og 2011. Senest har Knuthenlunds fårebrie fået en guldmedalje ved World Cheese Award i Birmingham, november 2015.

    Fårebrie smagsbarometer

    Knuthenlund fårebrie
  • Udsalg

    Økologisk Hvidost i saltlage 150g

    59,00 DKK 50,00 DKK inkl. moms

    Økologisk Hvidost i saltlage 150 g.

    Økologisk Hvidost i Saltlage, der er fremstillet efter traditionelle håndværksmetoder af mælk fra godsets egen bestand af fritgående økologiske malkefår. Fåremælken giver hvidosten en særlig cremet konsistens.

    Knuthenlunds Hvidost i Saltlage egner sig fremragende til alle former for salater, grillet som en forret på en bund af salat og med ristede nødder og balsamico eddike. Også god i tærter.

    præmier

    Denne hvidost er blevet tildelt en guldmedalje ved World Cheese Award i Birmingham, november 2015.

    Ved køb af 2 stk. eller flere er prisen 50 kr./stk.

    Hvidost smagsbarometer

    Knuthenlund hvidost
  • Biodynamisk Hvidost i saltlage 1 kg

    378,00 DKK inkl. moms
    Biodynamisk Hvidost i saltlage, der er fremstillet efter traditionelle håndværksmetoder af mælk fra vores egne fritgående biodynamiske malkefår. Fåremælken giver hvidosten en særlig cremet konsistens. Vores Hvidost i saltlage egner sig fremragende til alle former for salater, grillet som en forret på en bund af salat og med ristede nødder og balsamico eddike. Også god i tærter.   Om Biodynamisk produktion: I konventionel fødevareproduktion er der godkendt 350 tilsætningsstoffer. I økologisk fødevareproduktion er der godkendt 42 tilsætningsstoffer. I biodynamiske fødevareproduktion er der godkendt 7 tilsætningsstoffer. Knuthenlunds Hvidost i saltlage er certificeret Biodynamisk. Mennesker, dyr og planter påvirker gensidigt hinanden. Derfor er det i biodynamisk landbrug et krav, at der skal være dyr på gårdene. På markerne skal jorden tilføres forskellige præparater herunder kisel, der er et formalet bjergkrystal. Ligeledes skal den tilføres en homøopatisk opløsning af urter og fermenteret kogødning. Til sammen forstærker de fotosyntesen og styrker planterne. Dyrene i biodynamisk landbrug skal have både horn og haler, og endnu mere plads i stalden end både økologisk og konventionelt landbrug kræver. Derudover skal al gødning komposteres. 10% af arealet på biodynamiske gårde skal være udlagt til biodiversitet for at sikre plads til den vilde alsidige natur. Biodynamiske landbrug samarbejder derfor med den vilde natur og udvikler sig på denne måde indenfor deres eget kredsløb. Alt sammen for at styrke naturens egne levende processer både over og under jorden. Knuthenlund er og fungerer således som en organisme. Vi gør os umage med denne levende organisme; - og det er dét du kan smage.   Om Demetermærket: Når et produkt er biodynamisk, må man udover det røde ø-mærke også mærke produkterne med et Demeter-mærke. Demeter-mærket er din garanti for, at produktet er biodynamisk produceret og lever op til Demeter-reglerne. Der findes 2 Demetermærker, og på Knuthenlund bruger vi dét, der ser således ud:  

    Hvidost smagsbarometer

     
  • Denne faste fåreost er fremstillet ved brug af en ny teknik, som min mand Jesper har udviklet, hvor han blander brie-teknikken med fastost-teknikken. Dette giver osten en fast konsistens samtidig at osten udvikler en særdeles karakteristisk smag. Osten bærer præg af høj grad af håndarbejde og er på lageret er blevet vasket og børstet manuelt for at danne naturskorpe. Nyd skorpen i suppe eller revet på pizza eller gratin. Osten er præmieret med guld ved konkurrencen Nordens Guld i 2011 og 2016 samt ved World Cheese Award 2011.

    Viden om: Knuthenlunds faste fåreost Stenhøjmark God ost kræver en god mælkekvalitet. Mælkekvaliteten påvirkes både af race, dyrenes fodring samt af årstid. Ligeledes er håndværket og fremstillingsprocessen vigtig for det færdige produkt. Jo mindre mælken og produktet behandles jo mere kompleksitet i smagen, kan man opnå i det færdige produkt. Mælken til Knuthenlunds faste fåreost Stenhøjmark stammer fra godsets egen besætning af Østfrisiske Malkefår. På Knuthenlund kommer alle dyr på græs, hvor de går på marker, som er sået til med græs blandet med forskellige urter, som er med til at give en god smag til mælken. Urterne er i øvrigt også med til at styrke dyrenes naturlige immunsystem og fordøjelse. Efterfølgende håndlaves osten i Knuthenlunds eget gårdmejeri efter gamle håndværksmetoder. Osten er således håndæltet og lagret på træhylder. Knuthenlunds faste fåreost Stenhøjmark har naturskorpe, som kan spises. I gamle dage brugte man osteskorper i supper eller rev dem til gratinering. Ost er et levende produkt, som gennemgår en naturlig udvikling og modningsproces i forbindelse med at osten ældes. Nedenfor kan du se, hvordan Knuthenlunds faste fåreost Stenhøjmark udvikler sig med alderen.

    Stenhøjmark smagsbarometer

    Smagsbarometer Stenhøjmark ost           Sådan nydes Stenhøjmark Velegnet til kiks og brød samt til snack måske til et glas vin. Kan også skæres i tern til salater eller rives i retter, som gratineres. Præmier Knuthenlunds faste fåreost Stenhøjmark er præmieret med guldmedalje ved konkurrencen Nordens Oste i 2011 og 2016 samt ved World Cheese Award 2011.
  • Denne faste fåreost er fremstillet ved brug af en ny teknik, som min mand Jesper har udviklet, hvor han blander brie-teknikken med fastost-teknikken. Dette giver osten en fast konsistens samtidig at osten udvikler en særdeles karakteristisk smag. Osten bærer præg af høj grad af håndarbejde og er på lageret er blevet vasket og børstet manuelt for at danne naturskorpe. Nyd skorpen i suppe eller revet på pizza eller gratin. Osten er præmieret med guld ved konkurrencen Nordens Guld i 2011 og 2016 samt ved World Cheese Award 2011.

    Viden om: Knuthenlunds faste fåreost Stenhøjmark God ost kræver en god mælkekvalitet. Mælkekvaliteten påvirkes både af race, dyrenes fodring samt af årstid. Ligeledes er håndværket og fremstillingsprocessen vigtig for det færdige produkt. Jo mindre mælken og produktet behandles jo mere kompleksitet i smagen, kan man opnå i det færdige produkt. Mælken til Knuthenlunds faste fåreost Stenhøjmark stammer fra godsets egen besætning af Østfrisiske Malkefår. På Knuthenlund kommer alle dyr på græs, hvor de går på marker, som er sået til med græs blandet med forskellige urter, som er med til at give en god smag til mælken. Urterne er i øvrigt også med til at styrke dyrenes naturlige immunsystem og fordøjelse. Efterfølgende håndlaves osten i Knuthenlunds eget gårdmejeri efter gamle håndværksmetoder. Osten er således håndæltet og lagret på træhylder. Knuthenlunds faste fåreost Stenhøjmark har naturskorpe, som kan spises. I gamle dage brugte man osteskorper i supper eller rev dem til gratinering. Ost er et levende produkt, som gennemgår en naturlig udvikling og modningsproces i forbindelse med at osten ældes. Nedenfor kan du se, hvordan Knuthenlunds faste fåreost Stenhøjmark udvikler sig med alderen.

    Stenhøjmark smagsbarometer

    Smagsbarometer Stenhøjmark ost           Sådan nydes Stenhøjmark Velegnet til kiks og brød samt til snack måske til et glas vin. Kan også skæres i tern til salater eller rives i retter, som gratineres. Præmier Knuthenlunds faste fåreost Stenhøjmark er præmieret med guldmedalje ved konkurrencen Nordens Oste i 2011 og 2016 samt ved World Cheese Award 2011.
  • Denne faste fåreost er fremstillet ved brug af en ny teknik, som min mand Jesper har udviklet, hvor han blander brie-teknikken med fastost-teknikken. Dette giver osten en fast konsistens samtidig at osten udvikler en særdeles karakteristisk smag. Osten bærer præg af høj grad af håndarbejde og er på lageret er blevet vasket og børstet manuelt for at danne naturskorpe. Nyd skorpen i suppe eller revet på pizza eller gratin. Osten er præmieret med guld ved konkurrencen Nordens Guld i 2011 og 2016 samt ved World Cheese Award 2011.

    Viden om: Knuthenlunds faste fåreost Stenhøjmark God ost kræver en god mælkekvalitet. Mælkekvaliteten påvirkes både af race, dyrenes fodring samt af årstid. Ligeledes er håndværket og fremstillingsprocessen vigtig for det færdige produkt. Jo mindre mælken og produktet behandles jo mere kompleksitet i smagen, kan man opnå i det færdige produkt. Mælken til Knuthenlunds faste fåreost Stenhøjmark stammer fra godsets egen besætning af Østfrisiske Malkefår. På Knuthenlund kommer alle dyr på græs, hvor de går på marker, som er sået til med græs blandet med forskellige urter, som er med til at give en god smag til mælken. Urterne er i øvrigt også med til at styrke dyrenes naturlige immunsystem og fordøjelse. Efterfølgende håndlaves osten i Knuthenlunds eget gårdmejeri efter gamle håndværksmetoder. Osten er således håndæltet og lagret på træhylder. Knuthenlunds faste fåreost Stenhøjmark har naturskorpe, som kan spises. I gamle dage brugte man osteskorper i supper eller rev dem til gratinering. Ost er et levende produkt, som gennemgår en naturlig udvikling og modningsproces i forbindelse med at osten ældes. Nedenfor kan du se, hvordan Knuthenlunds faste fåreost Stenhøjmark udvikler sig med alderen.

    Stenhøjmark smagsbarometer

    Smagsbarometer Stenhøjmark ost           Sådan nydes Stenhøjmark Velegnet til kiks og brød samt til snack måske til et glas vin. Kan også skæres i tern til salater eller rives i retter, som gratineres. Præmier Knuthenlunds faste fåreost Stenhøjmark er præmieret med guldmedalje ved konkurrencen Nordens Oste i 2011 og 2016 samt ved World Cheese Award 2011.
  • Biodynamisk Maribo ost 200 gr.

    59,00 DKK inkl. moms
    Der er en særlig aura omkring Maribo-osten – også i mejerikredse. Den originale Maribo-ost er en håndæltet ost, som kendes helt tilbage fra 1700-tallet, hvor den blev produceret på herregårde på Lolland herunder også på Knuthenlund. Håndæltningen bevirker at ostekornene afkøles, hvilket gør, at man får en ost med mange små fine huller. Osten bliver ligeledes vasket og børstet manuelt på lageret for at danne naturskorpe, i stedet for at pakke osten ind i voks eller paraffin – på samme måde, som man gjorde før i tiden. Maribo-ost er i dag et sjældent syn, og de få Maribo-oste, der kan købes i dag, produceres ikke efter den originale opskrift. Knuthenlund har dog nu genoptaget en produktion af en Maribo-ost efter den oprindelige opskrift, som den historisk set har været produceret i Maribo-området på Lolland. Maribo-osten kendetegnes ved et lavt vandindhold og en kompleks aroma. Osten er blid og let sødmefuld med en fin mælkesmag med noter af æble. Osten er skabt af mælk fra vores egne Originale Røde danske køer, som i dag er særdeles sjældne. Den Originale Røde danske ko kendetegnes ved sin gode mælkekvalitet og koens evne til at leve næsten udelukkende af græs.

    Knuthenlund biodynamisk Maribo ost egner sig glimrende til brød og kiks samt til en snack, skåret i tern i salater, eller revet i retter, så som på pizza eller på tærter.

    BEMÆRK: Vægtangivelserne er ca. vægte.   Om Biodynamisk produktion: I konventionel fødevareproduktion er der godkendt 350 tilsætningsstoffer. I økologisk fødevareproduktion er der godkendt 42 tilsætningsstoffer. I biodynamiske fødevareproduktion er der godkendt 7 tilsætningsstoffer. Knuthenlunds Maribo ost er certificeret Biodynamisk. Mennesker, dyr og planter påvirker gensidigt hinanden. Derfor er det i biodynamisk landbrug et krav, at der skal være dyr på gårdene. På markerne skal jorden tilføres forskellige præparater herunder kisel, der er et formalet bjergkrystal. Ligeledes skal den tilføres en homøopatisk opløsning af urter og fermenteret kogødning. Til sammen forstærker de fotosyntesen og styrker planterne. Dyrene i biodynamisk landbrug skal have både horn og haler, og endnu mere plads i stalden end både økologisk og konventionelt landbrug kræver. Derudover skal al gødning komposteres. 10% af arealet på biodynamiske gårde skal være udlagt til biodiversitet for at sikre plads til den vilde alsidige natur. Biodynamiske landbrug samarbejder derfor med den vilde natur og udvikler sig på denne måde indenfor deres eget kredsløb. Alt sammen for at styrke naturens egne levende processer både over og under jorden. Knuthenlund er og fungerer således som en organisme. Vi gør os umage med denne levende organisme; - og det er dét du kan smage.   Om Demetermærket: Når et produkt er biodynamisk, må man udover det røde ø-mærke også mærke produkterne med et Demeter-mærke. Demeter-mærket er din garanti for, at produktet er biodynamisk produceret og lever op til Demeter-reglerne. Der findes 2 Demetermærker, og på Knuthenlund bruger vi dét, der ser således ud:  

    Maribo ost smagsbarometer

    Smagsbarometer Maribo ost
  • Der er en særlig aura omkring Maribo-osten – også i mejerikredse. Den originale Maribo-ost er en håndæltet ost, som kendes helt tilbage fra 1700-tallet, hvor den blev produceret på herregårde på Lolland herunder også på Knuthenlund. Håndæltningen bevirker at ostekornene afkøles, hvilket gør, at man får en ost med mange små fine huller. Osten bliver ligeledes vasket og børstet manuelt på lageret for at danne naturskorpe, i stedet for at pakke osten ind i voks eller paraffin – på samme måde, som man gjorde før i tiden. Maribo-ost er i dag et sjældent syn, og de få Maribo-oste, der kan købes i dag, produceres ikke efter den originale opskrift. Knuthenlund har dog nu genoptaget en produktion af en Maribo-ost efter den oprindelige opskrift, som den historisk set har været produceret i Maribo-området på Lolland. Maribo-osten kendetegnes ved et lavt vandindhold og en kompleks aroma. Osten er blid og let sødmefuld med en fin mælkesmag med noter af æble. Osten er skabt på baggrund Knuthenlunds egen besætning af Originale Røde danske køer, som i dag er en sjælden race. Den Originale Røde danske ko kendetegnes ved sin gode mælkekvalitet og koens evne til at leve næsten udelukkende af græs.

    Knuthenlund Biodynamisk Maribo ost egner sig glimrende til brød og kiks samt til en snack, skåret i tern i salater, eller revet i retter, så som på pizza eller på tærter.

    BEMÆRK: Vægtangivelserne er ca. vægte.   Viden Om: Knuthenlunds Originale Maribo Ost God ost kræver en god mælkekvalitet. Mælkekvaliteten påvirkes både af race, dyrenes fodring samt af årstid. Ligeledes er håndværket og fremstillingsprocessen vigtig for det færdige produkt. Jo mindre mælken og produktet behandles, desto mere kompleks smag opnår man i det færdige produkt. Mælken til Knuthenlunds Originale Maribo ost stammer fra godsets egen besætning af Den Originale Røde Danske ko, som i dag er en truet race. Med kun 200 tilbageværende moderdyr, er koen i dag listet på FAOS liste i FN over truede dyrearter. Mælkeydelsen hos Den Originale Røde Ko er markant mindre end hos mere moderne kvægracer. Til gengæld er mælken meget delikat, hvilket gør den fremragende til osteproduktion. På Knuthenlund kommer alle de Røde Køer på græs, hvor de går på marker, som er sået til med græs blandet med forskellige urter. Urterne er med til at give en god smag til mælken, men er også med til at styrke dyrenes naturlige immunsystem og fordøjelse. Efterfølgende håndlaves osten i Knuthenlunds eget gårdmejeri efter gamle håndværksmetoder og lokale historiske opskrifter. Osten er således håndæltet og lagret på træhylder. Knuthenlunds Originale Maribo Ost har naturskorpe, som kan spises. I gamle dage brugte man osteskorper i supper eller rev dem til gratinering. Maribo osten gennemgår en naturlig udvikling og modningsproces i forbindelse med at den ældes. Nedenfor kan du se, hvordan Knuthenlunds Maribo Ost udvikler sig med alderen.   Om Biodynamisk produktion: I konventionel fødevareproduktion er der godkendt 350 tilsætningsstoffer. I økologisk fødevareproduktion er der godkendt 42 tilsætningsstoffer. I biodynamiske fødevareproduktion er der godkendt 7 tilsætningsstoffer. Knuthenlunds Maribo ost er certificeret Biodynamisk. Mennesker, dyr og planter påvirker gensidigt hinanden. Derfor er det i biodynamisk landbrug et krav, at der skal være dyr på gårdene. På markerne skal jorden tilføres forskellige præparater herunder kisel, der er et formalet bjergkrystal. Ligeledes skal den tilføres en homøopatisk opløsning af urter og fermenteret kogødning. Til sammen forstærker de fotosyntesen og styrker planterne. Dyrene i biodynamisk landbrug skal have både horn og haler, og endnu mere plads i stalden end både økologisk og konventionelt landbrug kræver. Derudover skal al gødning komposteres. 10% af arealet på biodynamiske gårde skal være udlagt til biodiversitet for at sikre plads til den vilde alsidige natur. Biodynamiske landbrug samarbejder derfor med den vilde natur og udvikler sig på denne måde indenfor deres eget kredsløb. Alt sammen for at styrke naturens egne levende processer både over og under jorden. Knuthenlund er og fungerer således som en organisme. Vi gør os umage med denne levende organisme; - og det er dét du kan smage.   Om Demetermærket: Når et produkt er biodynamisk, må man udover det røde ø-mærke også mærke produkterne med et Demeter-mærke. Demeter-mærket er din garanti for, at produktet er biodynamisk produceret og lever op til Demeter-reglerne. Der findes 2 Demetermærker, og på Knuthenlund bruger vi dét, der ser således ud:  

    Maribo ost smagsbarometer

    Smagsbarometer Maribo ost           SÅDAN NYDES KNUTHENLUNDS MARIBO OST: Velegnet til kiks og brød samt til snack måske til et glas vin. Kan også skæres i tern til salater eller rives i retter, som gratineres.
  • Denne Faste ost er håndlavet og fremstillet efter en ny teknik, som min mand Jesper har udviklet, hvor han blander brie-teknikken med fastost-teknikken. Dette giver osten en fast konsistens samtidig at osten udvikler en særdeles karakteristisk smag. Osten bærer præg af høj grad af håndarbejde og er på lageret er blevet vasket og børstet manuelt for at danne naturskorpe. Nyd f.eks. skorpen i supper eller revet på pizza. BEMÆRK: Vægtangivelserne er ca. vægte. Viden Om: Knuthenlund Ugleholt Ost God ost kræver en god mælkekvalitet. Mælkekvaliteten påvirkes både af race, dyrenes fodring samt af årstid. Ligeledes er håndværket og fremstillingsprocessen vigtig for det færdige produkt. Jo mindre mælken og produktet behandles, desto mere kompleks smag opnår man i det færdige produkt. Mælken til Knuthenlunds Ugleholt Ost stammer fra godsets egen besætning af Den Originale Røde Danske ko, som i dag er en truet race. Med kun 200 tilbageværende moderdyr, er koen i dag listet på FAOS liste i FN over truede dyrearter. Mælkeydelsen hos Den Originale Røde Ko er markant mindre end hos mere moderne kvægracer. Til gengæld er mælken meget delikat, hvilket gør den fremragende til osteproduktion. På Knuthenlund kommer alle de Røde Køer på græs, hvor de går på marker, som er sået til med græs blandet med forskellige urter. Urterne er med til at give en god smag til mælken, men er også med til at styrke dyrenes naturlige immunsystem og fordøjelse. Efterfølgende håndlaves osten i Knuthenlunds eget gårdmejeri efter gamle håndværksmetoder. Osten er således håndæltet og lagret på træhylder. Knuthenlunds Ugleholt Ost har naturskorpe, som kan spises. I gamle dage brugte man osteskorper i supper eller rev dem til gratinering. Ugleholt Osten gennemgår en naturlig udvikling og modningsproces i forbindelse med at den ældes. Nedenfor kan du se, hvordan Knuthenlunds Ugleholt Ost udvikler sig med alderen.   Om Biodynamisk produktion: I konventionel fødevareproduktion er der godkendt 350 tilsætningsstoffer. I økologisk fødevareproduktion er der godkendt 42 tilsætningsstoffer. I biodynamiske fødevareproduktion er der godkendt 7 tilsætningsstoffer. Knuthenlunds Ugleholt ost er certificeret Biodynamisk. Mennesker, dyr og planter påvirker gensidigt hinanden. Derfor er det i biodynamisk landbrug et krav, at der skal være dyr på gårdene. På markerne skal jorden tilføres forskellige præparater herunder kisel, der er et formalet bjergkrystal. Ligeledes skal den tilføres en homøopatisk opløsning af urter og fermenteret kogødning. Til sammen forstærker de fotosyntesen og styrker planterne. Dyrene i biodynamisk landbrug skal have både horn og haler, og endnu mere plads i stalden end både økologisk og konventionelt landbrug kræver. Derudover skal al gødning komposteres. 10% af arealet på biodynamiske gårde skal være udlagt til biodiversitet for at sikre plads til den vilde alsidige natur. Biodynamiske landbrug samarbejder derfor med den vilde natur og udvikler sig på denne måde indenfor deres eget kredsløb. Alt sammen for at styrke naturens egne levende processer både over og under jorden. Knuthenlund er og fungerer således som en organisme. Vi gør os umage med denne levende organisme; - og det er dét du kan smage.   Om Demetermærket: Når et produkt er biodynamisk, må man udover det røde ø-mærke også mærke produkterne med et Demeter-mærke. Demeter-mærket er din garanti for, at produktet er biodynamisk produceret og lever op til Demeter-reglerne. Der findes 2 Demetermærker, og på Knuthenlund bruger vi dét, der ser således ud:  

    Ugleholt ost smagsbarometer

    Smagsbarometer Maribo ost           Sådan nydes Ugleholt Velegnet til kiks og brød samt til snack måske til et glas vin. Kan også skæres i tern til salater eller rives i retter, som gratineres.
  • Denne Faste ost er håndlavet af biodynamisk mælk fra vores egne originale røde danske malkekøer. I vore gårdmejeri fremstilles osten efter en ny teknik, som min mand Jesper har udviklet, hvor han blander brie-teknikken med fastost-teknikken. Dette giver osten en fast konsistens samtidig at osten udvikler en særdeles karakteristisk smag. Osten bærer præg af høj grad af håndarbejde og er på lageret er blevet vasket og børstet manuelt for at danne naturskorpe. Nyd f.eks. skorpen i supper eller revet på pizza. BEMÆRK: Vægtangivelserne er ca. vægte. Viden Om: Knuthenlund Ugleholt Ost God ost kræver en god mælkekvalitet. Mælkekvaliteten påvirkes både af race, dyrenes fodring samt af årstid. Ligeledes er håndværket og fremstillingsprocessen vigtig for det færdige produkt. Jo mindre mælken og produktet behandles, desto mere kompleks smag opnår man i det færdige produkt. Mælken til Knuthenlunds Ugleholt Ost stammer fra godsets egen besætning af Den Originale Røde Danske ko, som i dag er en truet race. Med kun 200 tilbageværende moderdyr, er koen i dag listet på FAOS liste i FN over truede dyrearter. Mælkeydelsen hos Den Originale Røde Ko er markant mindre end hos mere moderne kvægracer. Til gengæld er mælken meget delikat, hvilket gør den fremragende til osteproduktion. På Knuthenlund kommer alle de Røde Køer på græs, hvor de går på marker, som er sået til med lucerne og græs blandet med forskellige urter. Urterne er med til at give en god smag til mælken, men er også med til at styrke dyrenes naturlige immunsystem og fordøjelse. Efterfølgende håndlaves osten i Knuthenlunds eget gårdmejeri efter gamle håndværksmetoder. Osten er således håndæltet og lagret på træhylder. Knuthenlunds Ugleholt Ost har naturskorpe, som kan spises. I gamle dage brugte man osteskorper i supper eller rev dem til gratinering. Ugleholt Osten gennemgår en naturlig udvikling og modningsproces i forbindelse med at den ældes. Nedenfor kan du se, hvordan Knuthenlunds Ugleholt Ost udvikler sig med alderen.   Om Biodynamisk produktion: I konventionel fødevareproduktion er der godkendt 350 tilsætningsstoffer. I økologisk fødevareproduktion er der godkendt 42 tilsætningsstoffer. I biodynamiske fødevareproduktion er der godkendt 7 tilsætningsstoffer. Knuthenlunds Ugleholt ost er certificeret Biodynamisk. Mennesker, dyr og planter påvirker gensidigt hinanden. Derfor er det i biodynamisk landbrug et krav, at der skal være dyr på gårdene. På markerne skal jorden tilføres forskellige præparater herunder kisel, der er et formalet bjergkrystal. Ligeledes skal den tilføres en homøopatisk opløsning af urter og fermenteret kogødning. Til sammen forstærker de fotosyntesen og styrker planterne. Dyrene i biodynamisk landbrug skal have både horn og haler, og endnu mere plads i stalden end både økologisk og konventionelt landbrug kræver. Derudover skal al gødning komposteres. 10% af arealet på biodynamiske gårde skal være udlagt til biodiversitet for at sikre plads til den vilde alsidige natur. Biodynamiske landbrug samarbejder derfor med den vilde natur og udvikler sig på denne måde indenfor deres eget kredsløb. Alt sammen for at styrke naturens egne levende processer både over og under jorden. Knuthenlund er og fungerer således som en organisme. Vi gør os umage med denne levende organisme; - og det er dét du kan smage.   Om Demetermærket: Når et produkt er biodynamisk, må man udover det røde ø-mærke også mærke produkterne med et Demeter-mærke. Demeter-mærket er din garanti for, at produktet er biodynamisk produceret og lever op til Demeter-reglerne. Der findes 2 Demetermærker, og på Knuthenlund bruger vi dét, der ser således ud:  

    Ugleholt ost smagsbarometer

    Smagsbarometer Maribo ost           Sådan nydes Ugleholt Velegnet til kiks og brød samt til snack måske til et glas vin. Kan også skæres i tern til salater eller rives i retter, som gratineres.
  • Denne Faste ost er håndlavet af biodynamisk mælk fra vores egne originale røde danske malkekøer. I vore gårdmejeri fremstilles osten efter en ny teknik, som min mand Jesper har udviklet, hvor han blander brie-teknikken med fastost-teknikken. Dette giver osten en fast konsistens samtidig at osten udvikler en særdeles karakteristisk smag. Osten bærer præg af høj grad af håndarbejde og er på lageret er blevet vasket og børstet manuelt for at danne naturskorpe. Nyd f.eks. skorpen i supper eller revet på pizza. BEMÆRK: Vægtangivelserne er ca. vægte. Viden Om: Knuthenlund Ugleholt Ost God ost kræver en god mælkekvalitet. Mælkekvaliteten påvirkes både af race, dyrenes fodring samt af årstid. Ligeledes er håndværket og fremstillingsprocessen vigtig for det færdige produkt. Jo mindre mælken og produktet behandles, desto mere kompleks smag opnår man i det færdige produkt. Mælken til Knuthenlunds Ugleholt Ost stammer fra godsets egen besætning af Den Originale Røde Danske ko, som i dag er en truet race. Med kun 200 tilbageværende moderdyr, er koen i dag listet på FAOS liste i FN over truede dyrearter. Mælkeydelsen hos Den Originale Røde Ko er markant mindre end hos mere moderne kvægracer. Til gengæld er mælken meget delikat, hvilket gør den fremragende til osteproduktion. På Knuthenlund kommer alle de Røde Køer på græs, hvor de går på marker, som er sået til med græs blandet med forskellige urter. Urterne er med til at give en god smag til mælken, men er også med til at styrke dyrenes naturlige immunsystem og fordøjelse. Efterfølgende håndlaves osten i Knuthenlunds eget gårdmejeri efter gamle håndværksmetoder. Osten er således håndæltet og lagret på træhylder. Knuthenlunds Ugleholt Ost har naturskorpe, som kan spises. I gamle dage brugte man osteskorper i supper eller rev dem til gratinering. Ugleholt Osten gennemgår en naturlig udvikling og modningsproces i forbindelse med at den ældes. Nedenfor kan du se, hvordan Knuthenlunds Ugleholt Ost udvikler sig med alderen.   Om Biodynamisk produktion: I konventionel fødevareproduktion er der godkendt 350 tilsætningsstoffer. I økologisk fødevareproduktion er der godkendt 42 tilsætningsstoffer. I biodynamiske fødevareproduktion er der godkendt 7 tilsætningsstoffer. Knuthenlunds Ugleholt er certificeret Biodynamisk. Mennesker, dyr og planter påvirker gensidigt hinanden. Derfor er det i biodynamisk landbrug et krav, at der skal være dyr på gårdene. På markerne skal jorden tilføres forskellige præparater herunder kisel, der er et formalet bjergkrystal. Ligeledes skal den tilføres en homøopatisk opløsning af urter og fermenteret kogødning. Til sammen forstærker de fotosyntesen og styrker planterne. Dyrene i biodynamisk landbrug skal have både horn og haler, og endnu mere plads i stalden end både økologisk og konventionelt landbrug kræver. Derudover skal al gødning komposteres. 10% af arealet på biodynamiske gårde skal være udlagt til biodiversitet for at sikre plads til den vilde alsidige natur. Biodynamiske landbrug samarbejder derfor med den vilde natur og udvikler sig på denne måde indenfor deres eget kredsløb. Alt sammen for at styrke naturens egne levende processer både over og under jorden. Knuthenlund er og fungerer således som en organisme. Vi gør os umage med denne levende organisme; - og det er dét du kan smage.   Om Demetermærket: Når et produkt er biodynamisk, må man udover det røde ø-mærke også mærke produkterne med et Demeter-mærke. Demeter-mærket er din garanti for, at produktet er biodynamisk produceret og lever op til Demeter-reglerne. Der findes 2 Demetermærker, og på Knuthenlund bruger vi dét, der ser således ud:  

    Ugleholt ost smagsbarometer

    Smagsbarometer Maribo ost           Sådan nydes Ugleholt Velegnet til kiks og brød samt til snack måske til et glas vin. Kan også skæres i tern til salater eller rives i retter, som gratineres.