Sprængt Knuthenlund økologisk lammebov

Sprængt Knuthenlund økologisk lammebov til 4 personer

1 Knuthenlund økologisk lammebov evt. udbenet, men ikke nødvendigt
200 g. groft havsalt & 50 g. mørkt moscovadosukker
2 økologiske laurbærblade (hakkede)
1 spsk. økologisk timian
Sauce
Skyen fra braiseringen
2½ spsk. økologisk hvedemel pr. 5 dl. sky & 1 dl. økologisk mælk

Tilberedning

Start dagen før. Bland salt, sukker og krydderier. Gnid kødet med blandingen og kom derefter det hele i en kraftig plasticpose. Sørg for at kødet er krydret godt på alle sider. Luk posen godt og læg den i en bradepande og kom den i køleskabet i 1½ døgn. Vend posen med kødet et par gange i den tid det saltes.

Efter 1½ døgn tages boven ud og skylles. Dup den tør med køkkenrulle. Når boven skal tilberedes, brunes den i en stegegryde, hvorefter der hældes vand på, så det når halvt op på dens sider. Læg låg på og skru ned. Vend den et par gange, mens den braiserer. Endnu bedre er det at tage gryden med låg og sætte den i ovnen. Det er nok efter ca. 1¼ time.

Tag kødet op, smag på skyen – den kan være lovlig salt. Hvis det er tilfældet, bør den fortyndes med noget vand. Jævn nu skyen med hvedemel udrørt i den kolde mælk. Lad det koge til det er helt jævnt dvs. 5-10 minutter.

Server den med brød eller kogte kartofler og evt. salat med grønne bønner og pærer.