Rug focaccia 2 stk.

Servér til suppe, middagsretter, tapastallerkenen eller som en snack til et glas vin.

Dej:
25 g gær
8 dl lunken vand
1 spsk havsalt
1 tsk Knuthenlund kløverhonning
250 g Knuthenlund fuldkorns rugmel
400 g Knuthenlund sigtet ølandshvede

Fyld:
1 skalotteløg i kvarte
Olivenolie
Kviste af timian
100 g Knuthenlund hvidost
Sort salt fra Mill og Mortar

Tilberedning

Dej:
Kom gær og lunet vand i en skål, og rør det sammen, til gæren er opløst. Tilsæt salt og honning, og derefter melet lidt ad gangen. Rør, til dejen er samlet men ret våd. Du skal eventuelt bruge lidt mere eller mindre mel – det varierer, men konsistensen skal være let klistret. Dæk dejen med et viskestykke, og lad den hæve et lunt sted i en time.

Fyld:
Del dejen i to og læg fordel dejen på en bageplade. Mas godt med fingene ned i dejen.Hæl oliven olie over så klistrer det mindre. Bræk stykker af hvidosten og tryk ned i dejen. fordel løget og timian og drys tilsidst med salt. Lad dem efterhæve i 20 minutter.  Bag dem ved 200 grader i ca. 45 minutter, eller til de er gennembagte. Lad dem køle lidt, og lad dem så køle helt af på rist.

Du kan stille en bradepande med vand nederst i ovnen med lidt vand i, det giver lidt damp til brødet, og det giver mere krumme.
Har du en bagesten, er dette også en udmærket mulighed.