The Native Cooking Award

I 2012 var Knuthenlund første gang vært for en uofficiel kokkelandskamp med Michelin-kokke fra Danmark, Tyskland og Østrig.

Konkurrencen er skabt i samspil mellem Knuthenlund og anerkendte kokke, som har ønsket at udvikle et nyt konkurrencekoncept, hvor der dystes i madkunst baseret på traditionelt håndværk kombineret med lokale råvarer og ingredienser fra den vilde natur. Vi har derfor døbt konkurrencen: The Native Cooking Award.

The Native Cooking Award er en konkurrence, hvor hold fra forskellige lande dyster i madkunst, der tager udgangspunkt i de lokale terroir forhold på Lolland. Hvert team består af 4 kokke, som minimum skal have erfaring som souschef på en Michellin-restaurant eller en restaurant på tilsvarende niveau.

Knuthenlund har som det første sted i Danmartk fået udarbejdet en afdækning af, hvad der findes af vilde bær og urter, som efterfølgende har resulteret i en rapport, hvor urternes placering er mærket op med gps koordinater.

Hvert team får således ved konkurrencens start udleveret gps-koordinaterne til urterne samt en cykel, hvorefter de skal begive sig ud i den frodiuge natur på Knuthenlund for at indsamle urter til den valgte menu.
Ud over urterne vil hvert team få udleveret kød og mejeriprodukter fra Knuthenlund, ligeledes kan de anvende lokale produkter fra andre producenter af lokale råvare, som vil være præsenteret med boder ved eventen.

Ved The Native Cooking Award kan du bl.a. møde Frederiksdal Kirsebærvin, Krenkerup øl, Kernegården med most, eddike og cider, Bandholm Frugtplantage med most, marmelade og æblevin, Østergård Vingård med forskellige frugtvine, Dalbakkegård Kyllinger og mange flere.

For at understrege naturen og dens indvirkning og samspil på råvarernes tilblivelse skal konkurrencen foregå i det fri. Efter indsamling af urterne vil kokke derfor skulle tilbrede en 3 retters menu i det fri på åben grill. Den eneste ingrediens der er tilladt udefra er salt.

Som tilskuer kommer du helt tæt på kokkene og konkurrencen, Det hele foregår udendørs, og får du selv lyst til at lege med Lollands fantastiske fødevarer, kan du gå på opdagelse på det lokale fødevare marked.
Her finder du de bedste råvarer fra Lolland-Falster og de omkringliggende kulinariske øer. Vores egen gårdbutik vil også holde åbent og have en masse special tilbud på selve dagen.

Det skulle glæde os at se dig årets største event på Lolland-Falster.

Læs om The Native Cooking Award 2016.

Native-Cooking-Award-logo