The Native Cooking Award 2016

Vi er stolte og glade. Francis Cardenau, der er køkkenchef på Le Sommelier, har sagt ja til at påtage sig opgaven som øverste dommer ved The Native Cooking Award 2016 på Knuthenlund.

Den lille franskmand med den store personlighed er elsket og værdsat af kolleger og gæster for sine gastronomiske evner og enorme engagement. Med en baggrund fra fransk gastronomi har han med ildhu og engagement været med til at præge dansk gastronomi i de seneste 25 år.

Francis Cardenau er stolt over at tage over på posten som hoveddommer efter Jakob de Neergaard og glæder sig til opgaven.

– Konkurrencen er en flot eksponering af dét, dansk gastronomi står for lige nu. Lokale råvarer, tæt på naturen og med stor respekt for råvarerne, der er lokale og helt friske, siger Francis Cardenau. Og så er omgivelserne fantastiske. Værdierne på Knuthenlund er i tråd med tiden, hvor mange af os ser på, hvordan vi kan udvikle gastronomien til en ny tid, hvor bæredygtighed og hensynet og respekten for naturen er i fokus.

Francis Cardenau deltog som æresdommer ved konkurrencen i 2015. Han ser frem til at møde årets deltagere fra Frankrig, Belgien, Sverige, Norge og Danmark.

– De vil være motiverede og klar til at give sig 150 procent for at servere god mad, der appellerer til alle vores sanser med dufte, smag, farver og tekstur på en måde, hvor de viser alt, hvad de kan, men samtidig med respekt råvaren og naturen, siger Francis Cardenau.

I år er Francis Cardenau også dommer ved den europæiske finale ved Bocuse d’Or i Budapest. Her kæmper 20 europæiske kokke om at komme med til konkurrencen i Lyon i 2017.

Jakob de Neergaard vil forsat være en del af teamet omkring The Native Cooking Award.

The Native Cooking Award er Danmarks eneste internationale konkurrence for kokke på Michelin-niveau. Den årlige konkurrence finder sted på Knuthenlund Gods på Lolland med deltagelse af fem hold. I år deltager kokke fra Frankrig, Belgien, Sverige, Norge og Danmark.

Årets konkurrence finder sted søndag 29. maj 2016.

Sarah Coghill har fotograferet Francis.

Mere information om begivenheden (PDF fil på engelsk).


Festmiddag

Spis med, når vi fejrer vinderen af The Native Cooking Award 2016.

Festmiddagen finder sted søndag 29. maj kl. 18:00 i helt unikke omgivelser på Knuthenlund Gods i afslappet selskab med årets deltagere og vindere.

Køkkenchef Rasmus Leck Fischer, Atelier 1 B, står for festmiddagen.
Han komponerer en menu med et udvalg af de råvarer, som indgår i konkurrencen.
Der bliver mindst fire serveringer med tilhørende vine.

Pris: 1.045 kr. pr. kuvert.

Tilmelding her.


Native-Cooking-Award-logo