Trine Hahnemans aspargestærte med Knuthenlund økologisk fåreyoghurt og hvidost

Perfekt tærte til asparges sæsonen. Tærten kan spises året rundt man skifter bare asparges ud med en anden grønsag i sæson, som for eksempel spinat, grønkål eller courgetter.

Trine Hahnemans aspargestærte til 4 personer

Rugtærtedej
100 g økologisk hvedemel
100 g økologisk rugmel
1 tsk salt
75 g økologisk smør
75 g Knuthenlund økologisk fåreyoghurt natural

Fyld
30 grønne økologiske asparges (halvdelen kan også være hvide)
200 g Knuthenlunds økologiske hvidost i saltlage
1 tsk frisk revet økologisk muskatnød
5 økologiske æg
2 dl Knuthenlund økologiske fåreyoghurt natural
100 g Knuthenlund Stenhøjmark økologisk halvfast fåreost revet
Salt og friskkværnet økologisk peber

tilberedning

Bland mel og salt, smuldr derefter smørret i med fingrene. Tilsæt yoghurt, og saml hurtigt dejen . Lad den hvile i køleskabet i 1 time.

Rul dejen ud, og læg et smurt tærtefad på 24 cm. Dæk bund og sider med et stykke bagepapir, og tryk det fast. Fyld med tørrede bønner i bunden, de skal holde dejen på plads. For-bag tærten i ovnen ved 180 grader i 20 minutter.

Lav fyldet mens tærtebunden for-bages. Vask asparges and knæk den nederste trevlet ende af, flæk dem og skær dem derefter i skiver af 3 cm. Pisk æggene sammen, tilsæt og hvidost skåret i tern, yoghurt, muskatnød, peber og smag til med salt. Kom de skåret asparges i æggemassen. Kom derefter fyldet i den forbagte tærtebund, og fordel det revet ost henover bag den i 30 minutter ved 190 grader.