Vores økologiske mølleri

Efter tre års planlægning og byggeri åbnede Knuthenlund 22. januar 2016 sit eget økologiske mølleri med støtte fra Realdania og Den Europæiske Fond for Regionaludvikling. I mølleriet formaler vi vores eget økologiske korn til mel.

Kvalitet, smag og god ernæringsværdi er kernen i hele Knuthenlunds produktion. Det gælder også vores nye produktområde: Økologisk mel. Vores korn består derfor primært af gamle sorter som spelt og ølandshvede, men også rug vil være at finde i sortimentet. Alt kornet, som formales i vores nye mølleri, stammer fra egne marker. På den måde kan vi styre produktionen hele vejen fra-jord-til-bord.

Vi får det bedste frem i melet

Når man producerer mel i industriel produktion i dag, fjerner man ofte kimen, fordi den indeholder æteriske olier, som kan harskne. Når kimen fjernes, forlænges holdbarheden, men dermed forsvinder også mange vitaminer og mineraler.

Hvis man ønsker at fremstille mel af høj kvalitet med god næringsværdi og smag, skal hele kernen formales, inklusiv kim. På Knuthenlunds økologiske mølleri har vi valgt en håndbygget stenkværn omgivet af kernetræ, som er bygget af østrigske møllebyggere. Vi formaler udelukkende hele kerner, og stenkværnen sikrer, at de formales langsomt, så melet ikke varmes så meget op under processen. Herved bevares flest mulige naturlige vitaminer og mineraler i det færdige produkt.

Knuthenlunds melprodukter består af såvel fintsigtet mel som fuldkornsmel, og produkterne vil være tilgængelige i vores gårdbutik og netbutik fra 1. marts 2016.

Realdania-logo
EU-logo