The Native Cooking Award

Siden 2012 har Knuthenlund hvert år været vært for en uofficiel Michelin-kokkelandskamp med kokke fra Danmark, Tyskland og Østrig.

Konkurrencen er skabt i samspil mellem Knuthenlund og anerkendte kokke, som har ønsket at udvikle et nyt konkurrencekoncept, hvor der dystes i madkunst baseret på traditionelt håndværk kombineret med lokale råvarer og ingredienser fra den vilde natur. Konkurrencen har derfor fået navnet: The Native Cooking Award.

The Native Cooking Award er en konkurrence, hvor hold fra forskellige lande dyster i madkunst, der tager udgangspunkt i de lokale terroir-forhold på Lolland. Hvert hold består af fire kokke, der som minimum skal have erfaring som souschef på en Michellin-restaurant.

Knuthenlund har som det første landbrug i Danmark fået afdækket, hvad der findes af vilde bær og urter i området. Afdækningen har resulteret i en rapport, hvor urternes placering er mærket op med gps-koordinater.

Hvert hold får ved konkurrencens start udleveret cykler og gps-koordinater til urterne, hvorefter de skal begive sig ud i Knuthenlunds frodige natur for at indsamle urter til den valgte menu. Ud over urter bliver hvert hold stillet kød og mejeriprodukter fra Knuthenlund til rådighed, ligesom kokkene kan anvende lokale produkter fra øvrige producenter af lokale og økologiske råvarer. Eneste tilladte udefrakommende ingrediens er salt.

Under Michelin-kokkelandskampen er de lokale producenter repræsenteret ved boder. Du kan blandt andet møde Frederiksdal Kirsebærvin, Krenkerup øl, Kernegården, Bandholm Frugtplantage, Østergård Vingård, Dalbakkegård Kyllinger og mange flere.

For at stille skarpt på naturens indvirkning og samspil på råvarernes tilblivelse skal konkurrencen foregå i det fri. Efter indsamling af urterne skal kokkene tilberede en 3-retters menu i det fri på åben grill.

Som tilskuer kommer du helt tæt på kokkene og konkurrencen. Det hele foregår udendørs, og får du selv lyst til at lege med Lollands fantastiske råvarer, kan du gå på opdagelse på det lokale fødevaremarked. Her finder du alt det bedste fra Lolland-Falster og de omkringliggende kulinariske øer. Vores egen gårdbutik vil også holde åbent og have en masse specialtilbud på selve dagen.

Varmt velkommen til årets største event på Lolland-Falster.

Læs om The Native Cooking Award 2018.

Native-Cooking-Award-logo