The Native Cooking Award 2018

Vi er stolte og glade. Francis Cardenau, der er tidligere køkkenchef på Le Sommelier, har igen i 2018 sagt ja til at påtage sig opgaven som øverste dommer ved The Native Cooking Award på Knuthenlund.

Den lille franskmand med den store personlighed er elsket og værdsat af kolleger og gæster for sine gastronomiske evner og enorme engagement. Med en baggrund fra fransk gastronomi har han med ildhu og engagement været med til at præge dansk gastronomi i de seneste 25 år.

– Konkurrencen er en flot eksponering af dét, dansk gastronomi står for lige nu. Lokale råvarer, tæt på naturen og med stor respekt for råvarerne, der er lokale og helt friske, siger Francis Cardenau. Og så er omgivelserne fantastiske. Værdierne på Knuthenlund er i tråd med tiden, hvor mange af os ser på, hvordan vi kan udvikle gastronomien til en ny tid, hvor bæredygtighed og hensynet og respekten for naturen er i fokus.

Francis Cardenau har deltaget i konkurrencen siden 2015. Han ser frem til at møde konkurrencens nye deltagere fra i alt 5-8 lande.

– De vil være motiverede og klar til at give sig 150 procent for at servere god mad, der appellerer til alle vores sanser med dufte, smag, farver og tekstur på en måde, hvor de viser alt, hvad de kan, men samtidig med respekt råvaren og naturen, siger Francis Cardenau.

The Native Cooking Award er Danmarks eneste internationale konkurrence for kokke på Michelin-niveau. Den årlige konkurrence finder sted på Knuthenlund Gods på Lolland. Der er stor interesse for at deltage i konkurrencen og netop nu arbejdes der på at bestemme, hvilke lande der skal deltage i 2018.

Konkurrencen i 2018 vil blive afholdt den 2. og 3. juni på Knuthenlund.

Sarah Coghill har fotograferet Francis.

Mere information om begivenheden (PDF fil på engelsk).


Festmiddag

Spis med, når vi fejrer vinderen af The Native Cooking Award 2018.

Festmiddagen finder sted søndag d. 3. juni kl. 18:00 i helt unikke omgivelser på Knuthenlund Gods i afslappet selskab med årets deltagere og vindere.

I forbindelse med gallamiddagen ved Native Cooking Award 2018 vil der blive sat et mindre antal billetter til salg. Der arbejdes nu på at bestemme, hvilke kokke der vil stå for gallamiddagen.

 


Native-Cooking-Award-logo